CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, June 2, 2010

weekend lepas..

bukan weekend je laa kan..
sbbnya ada cuti wesak..
mm, nk crita criti mlm sblm cuti wesak skali laa...aci kan?

Malam sblm wesak..g Tesco Kajang..nk cari barang2 umah, n nak cari kain Cotton nak jahit baju kurung kt Nagoya.
Mula2 kt Sg Chua(banyak Cina) sesak gila xtau kt depan tu ada apa..
aku ngan Mr Asben mulalaa.. eksiden kut.. roadblock kut..sgala kut kluar..
siap ada keta2 y U-turn lagikk..
Ropa2nya perarakan Wesak daaa..
waaaaa.. rameinya manusia..
berarak mau 3km aku rasa..
ada 3-4 patung besar tu depa galas bawak berarak skali..
Dalam taun lepas kut, baru aku tau Wesak itu untuk Buddha..kui2..
ALways better late than never aku nih.. SATU MESIA!

jumaat

09.00pg bangun pagi (tdo balik pas subuh daa...)
09.30pg mandikan tecit, breakfast Oat + belen menda2 beli pasar malam ari Khamis
10.00pg kemas umah yang bersepah
11.30pg lipat n iron baju2 y sungguh laa banyak
12.30ptg Masak megi kt Mr Asben - kononnye nak wat lapik perut sblm g solat jumaat..
01.00ptg Mr Asben g solat, aku masak kt umah.Menu utama : Telur Bistik..
02.00ptg mkn tghari
02.30ptg masing2 terbongkang lenaaaa..
04.30ptg bersiap nk g makan coklat Free Beryl's
05.00ptg KECIWA.. Beryl's dah xbagi masuk sbb coklat dah abes daaaaa.. org ramai sgt first day
06.00ptg Bertolak ke Hosp Serdang. melawat Makanjang Mr Asben terjatuh longkang patah kaki
07.30ptg Patah balik umah mandikan tecit bersiap nk melawat Mak Andak kt Jalan Istana
09.00mlm Tiba di perkarangan istana (Makandak tukang masak Sultan Kedah daaa..)
9mlm - 1pg Makan..borak..makan..borak..Lama xjumpa laa katakan..

Sabtu
07.00pg Pas subuh, aku dah potong kain!! semangat nak menjait nih!
08.00pg Gerak Imaan n Mr Asben, nak g makan coklat!
10.00pg Sampai kt Beryl's.. waaaaahhh..ok laa..tp y free ada dlm 10jenis coklat je.. padahal Beryl's ada more than 50 jenis coklat + eskrim + produk lain.. (suka ati depa laa kan nak bagi y mana.. menda pun dah FREE..) kui2.. Aku makan coklat smpai muka pun jd coklat.. pastu beli air Cuppocino + eskrim Durian + Coklat RM 35...huhuuuu.. xpueh2 ngko Lea.. Coklat dr Japan pun melambak lg kt peti es.. Dasar tamak!
Dia wat jualan murah weiii..


01.00ptg Singgah Manjaku beli barang2 Imaan..beli sabun botol..stokin..ngan panty.. banyak sgt nenek jaitkan baju gaun, panty xde lak! merangkak nampak pampesh..maluuu ibu tgk.
03.00ptg G tgk2 keta.. (uwaaaaaahh..ni nnt kena wat entry baru nih..)
05.00ptg Tdo, lipat basuh angkat iron baju2 y sangat laa banyak lagikk..
08.00mlm Ingat nak g mkn stik, dah pakai baju cantik.. tp imaan tecit tdo xmau bangun..sian nak kejut..last2 ku buat Ayam Masak Cili, goreng ikan terubuk masin + sayur kobis.. xjd mkn luar save duit aku
10.00mlm ci tecit dah tdo, maka aku pun buat Cheese Cake..first trial.. mm, Mr Asben kt sedap gila..aku plak kt 90% je jd.. tekstur mcm xbes, rs pun kureng gtu..


Ahad
08.10pg G gathering susuibu.com kt Shah Alam..
09.00pg Masih berlegar2 di Shah Alam..sesat daaa..
09.20pg Baru jumpa tempat kejadian..tp lum start ponn, besh..berkenalan ngan penyusu2 tegar..hihi..bertukar2 pendapat, meskipun xramai y hadir.. ada SGM kumpulan bapa-bapa lagi..tu y besh tu, Mr Asben xboring..
11.30pg bergerak balik
Cerita penuh, g melawat blog Puan Hayatie kita..
12.30ptg singgah stesen minyak hulu langat, tukar baju.. g kenduri kawen Pari lak..
01.30ptg Sampi di tempat kejadian..sblm tu, sesat dulu gak..
02.00ptg Bergerak balik selepas kenyang makan nasi minyakk..Selamat Berbahagia laa korang dua..kisah cinta y penuh komplikated..
03.00ptg smpi umah..pengsan lagi!rehat..sambil menikmati cheese cake ku..wahwah..
08.00mlm Kuar g Makan Stik kt Austin Steak House Seksyen 7 Bangi...gila sedap hingga menjilat jari kaki.. steak dia mmg terbaikk
10.00mlm g atm beberapa bank langsaikan utang2..
11.00mlm g basuh Savvy sbb dah kotor sangat..
11.30mlm smpi umah..pengsannn..esuk kerja..xbeshnyaaa..!

Weekend sudah abes..

gambar???malasnyee aku nk upload..

2 comments:

KasehKu said...

Apa yang aku perasan,
Hidup ko dipenuhi dengan MAKAN.
Ermmmm.. Zaman da berubah tapi ko stil seperti dolo.
Hohoho

Imaan09 said...

woitt mamaKaseh..
Hidup Biar SeDaPPP..!