CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, June 10, 2010

Gelang Emas

Ini bukan entry menunjuk atau penuh riak..hehehe.
Cam mami jarum lak aku
walaupun entry ini mengenai harta zaman-berzaman aku..
yuppp..gelang ini..ada nampak apa tulis ctu??
Gelang ni mak aku buatkan masa aku baru lahir..
Seriyess weihh..dah banyak kali extend y bahagian rantainya tu..
Siap ngan nama y mak aku niatkan nk bagi..ZALEHA..sekalik, kt surat lahir silap taip daaaaaa..ZALIHA..
Maka nama aku jd ZALIHA instead of ZALEHA

Xkesah laa pasal tu..
tp gelang ini, sekian lama jugak aku tanggalkan..
sbb masa nk bersalin imaan aritu, aku ada baca buku,
buku tu kata xyah pakai barang kemas bagai time nk beranak..
aku pikir2, ada logika nyaa di situ..
ko dah laa xreti nk pegang baby kecik merah tu..
nak pakai menda2 alah tu, lg laa payah kan..
so, aku tanggalkan laa..
n baru pakai balik dalam sebulan y lepas..

Masalahnyaa..aku perasan semenjak dua menjak nih..
gelang ni cam selalu tersangkut2..kt bucu2 huruf2 tu, cam tajam sket..
Pastu tang nama tu kan ke keras kekung..
so, agak payah gak laa nak angkat2 imaan..
penah skali aku nak baringkan dia atas lantai, dia nanges sakit..
mesti sbb gelang tu cam tertegak n imaan tertindih..

rs cam nak trade in je tukar y lain..
yang moden sket..
tapi sayang laa..ni laa gelang y mak aku tempah khas utk aku..
mm, tp keadaannya cam membataskan pergerakan aku..
xkan nk tanggal n simpan selamanya..
mm, apa nk wat eak..dilema..dilema..

p/s - masa aku nak amek lesen, polis trafik y duk sebelah aku tgk aku pegang stereng kut, dia tegur.."kat gelang pun ada nama awak ye"..sibuk laa abang JPJ ni..tp makasih bg saya lulus ujian memandu..

3 comments:

KasehKu said...

Sayang bebbbbbbb..
Sentimental tu.
Jgan jual / gadai / trade in.
One day ko nak tunjuk kat Imaan gelang Tok dia belikan da xleh.
Baru nyesal.
Simpan je.
Imaan bukan dok besar tu je. Dia da besar nnt pakai la balik.

**Kesal - Ku dulu ada gelang nama SITI. Tapi atas kesempitan hidup family ku jual. Ermmmm.. Ada rezeki nak buat untuk KASEH.

Anna Da Lady said...

mek..nak ke modify gelang ni?bleh je..nnt aku minta pakteh aku buatkan ape yg bleh?

Imaan09 said...

ye ke cik lynd?? kan.. mak aku pun xbagi buat apa2 kt gelang tu.huhuuu..

Kammalaaa..aku cdg nak wat 1 kt imaan..nnt nk wat aku roger ang..