CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, June 11, 2010

Ruhil Imaan 7bulan setengah..

Hapdet Imaan 7bulan setengah..
kali ni nak sentuh bab perangai besh dia y ketara sgt..hehe..
mm, gambar berkaitan xde, sbb klu nk clear, kena attach video..
malas nk tgu loading..

1) Imaan suka rambut dia di sikat.. time kt depan cermin, sikat rambut dia, dia akan sengih2 eksaited, tegak kepala, dok diam2 tgu aku siap sikat.. suka betul dia..

2) Berkaitan sikat jugak..syokkk aku tgk, bila aku bg sikat suh dia pegang..she knows where to apply that thing on!!! dia letak atas kepala..konon nk sikat rambut aa tuh!kuat melawa kut anak dara aku nih..
3) skang nih dia tau nak hulur tangan klu aku buat2 cm nak angkat dia..aku hulur tangan je, dia angkat tgn nmpak ketiak..

4) bila pakai diapers, dia suka bukak balik, kt tpt pelekat tu laa febret dia nak men2..

5) duduk men, pastu buat cm nk merangkak, pastu duduk balik kt tempat len lak..3-4 kali..klu perati, dlm 5 minit tpt duduk dia tukar 2-3 tpt..cm nomad lak..
6) skang ni kt umah pakai walker..pinjam kak Hannah nye, kak Hannah kan Germany 3bulan..
pakai walker supaya senang aku nak handle dia time aku wat keja..lg pun dah cukup dua syarat ni nak duk dlm walker..1) dh pandai duduk. 2) kaki dah cecah lantai bila duk dlm walker..
so, bila pakai walker, BERLARI laa imaan dalam umah..siap men kejar2 ngan Mr Asben..hehe..

7) stakat ni, kognitif si tecit tu, masih buh barang dlm mulut..itu je laa y dia tau..tapi..klu bagi menda rattle y bunyik2 tu, dia tau cara nk men..dia pegang kemas2..pastu goncang2 tgn dia..

8) Menan terbaru y aku beli kt dia..cloth book..nampaknya dia xminat..ouhh..apakah anak aku xminat baca buku..??hehe, mungkin belum tiba masanya..
9) men ngan bear..dia wat geram..agaknya dia geram tgk bulu bear tu gebu..yang kelakar, dia suka 'bercakap' ngan gambar baby kt bungkusan dispo diapers huggies dia..dia ingat tu baby btul kut..lama2 dia ramas muka gambar baby tuh..emmm, xtau laa kt sekolah dia interact cmana ngan kwn2 dia..dah aa aku dgr ada baby baru..ntah2 dah ada sejarah ruhil imaan 'cederakan' baby lain..

10) klu dia sihat2 aje, makan memaaang banyak..skang masih makan 2x seari..
dlm kul 11..pastu dlm 4.30ptg..resepi febret..roti!aku xtau laa baby kecik ni leh mkn roti ke x..tp klu suap bun ke, mmg dia mkn banyak sgt..
Tgk tuuu..nk hint kt ibu laa tuh, suh tukar car seat y bleh duduk tu..huuuuu..ibu beli keta baru, imaan pun nk car seat baru ye..

1 comment:

KasehKu said...

Bab melawa aku tak salahkan Imaan.
Aku tau dia ikut sapa..
Hohohoooo