CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, June 2, 2010

Cik P dan Production Susu

1st Day..

12.oopm
60z

4.00pm
60z

2nd Day..

8.00am
4oz (Right B only..y kiri, imaan nenen dalam 4-5x tjaga mlm)

12.00pm
5oz

4.00pm
5oz

3rd Day.. (TODAY!)
8.00am
4oz (Right B only..y kiri, imaan nenen dalam 4-5x tjaga mlm)

12.00pm
5oz
4.00pm
xtau lagik..

*results are for both B, kecuali dinyatakan sebaliknya..
kesimpulan..
Bagi AKU..Period xperiod sama sahaja production ku..
Tapi ku sgt2 berjaga2.. sbb aku kan xde stok langsung..
2-3ari ni imaan asek bawak balik susu, belen dr taska..smlm bw balik 6oz!
cam tau2 je dia ibu dia struggle nk produce susu, maka si imaan pun minum sket2 je kt skool..Tapi ku tetap bekalkan cam biasa 13-15oz..

4 comments:

ayu said...

imaan dah makan kan...still minum macam tu je ye..danial plak sejak dah makan, lagi kuat menyusu...kalau tak sblm ni, bekal 6 botol x 4 oz, ada la balance 1-2 botol..tapi, sejak dah makan ni, hantar 6 habis pun 6 juga..makan plak, dah masuk 7 bln ni ayu bg 2 kali makan..pagi makan puree buah ke carrot ke kentang ke...n tghari bubur + mix ngan ikan bilis n vegies...pun kuat gak minum susu.. kdg2 tu , time malam ayu bg juga danial makan sikit kalau tak tgh malam tu byk kali gak la minum...danial mmg kuat menyusu..wpn stok ayu byk tapi, ayu tetap juga nak simpan stok utk danial.. nanti bila2 kita share resipi utk baby plak ye...^_^

Imaan09 said...

ayu, imaan dulu2 sblm mkn minum 9-10oz je 1 ari..klu abes 13oz, kira kuat nyusu laa tu. ada sekali dua je smpi taska kena tepon sy, ms tu plg byk laa tu smpi 16-17oz..
Danial baby boy..sbb tu mcm tu kut..tu antara faktor la, tp kan Imaan mmg kategori minum sket la.hehe..
erm, bab mkn, taska sediakn mknn kt taska, so mmg sy masak utk imaan ms weekend je. sm laa..nasi+bilis+veggie..n kentang(nmpk cm ni fevret imaan). labu pun sodap!

ayu said...

wahhhh..taska yg preparekan..bestnya..
ayu hantar danial n hariz kat rumah org..
so, ayu yg standbykan makan danial..
kecuali hariz makan sepenuhnya kat sana..
ayu masak pun awal2..kemudian simpan dalam frozen..
cuma nasi je masak hari..
lepas tu ambil yg frozen tu (kentang ke , carrot ke) baru masukkan dlm bubur + bilis..last baru blend...

Imaan09 said...

mesti kena bangun awal kan, sbb nk masak lagi..huhu, thank GOD that i dun hv to do that..