CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, June 28, 2010

Setahun dah..


This is about my Master-ship Journey..
huwaaaa.. Sabtu lepas genap setahun..
maknanya dua sem dah berlalu..
dua sem lagi tinggal..

Really been up and down..dr segi progress..
batang idung aku kt ofis..
mahupun gelodak perasaan..
semuanya mmg up n down..

Ada anak mmg agak susah aku rasa..
bila x sihat dah kompom2 kena duk umah ..
tp tu bukan alasan kan..


SV plak menaruh harapan tinggi..
seolah2 aku ni pandai, bijak, berpandangan jauh, independent, lagi smart!
xoxoxo..berbanding segalanya, expectation itu laa y paling aku takut!
Dua2 SV aku superb orangnya..
n jauh di sudut ati aku, aku mmg nk jd mcm mereka..
kedua2nya jenis SMART.. n baik ati..
xsombong n xbelagak..wlupun 'genius' dan berpangkat2..hehe.
tapi betul laa..dari segi emosi pun ada naik turunnya..

kadang rasa sgt motivated..
berkobar2..
yakin..
ada goal set dlm kepala..

but ada kalanyaaa..
rasa malas ya amaaat!
rasa bosan!
rasa lost..lost..lost!
rasa inferior!
rasa 'boleh ka aku??..isk, aku xpaham apa nih..!"
paling mencikk bila aku rasa aku pelupa!!!!!!
baru baca semlm, dah xingat point2 penting..ouh..OMG!


Tapi perjuangan perlu diteruskan..
kena berdoa banyak2 kt TUHAN..
Somehow, DIA laa penentu segala2nya..

Coz IDEA adalah perkara y tidak boleh diusahakan!!
ia di ilhamkan..oleh ALLAH..
kepada orang2 y meminta..
kepada orang2 y xputus2 berharap..
n perlu ingat, sesiapa y merasakan dia dah pandai, TUHAN xbagi..
n klu bagi jugak, perlu lah merasa risau..ntah2 TUHAN bagi dengan kemurkaanNYA!

Bersyukur..berusaha..berharap..
ok, aku ada 1 taun lagik!

Best of Luck to ME!

8 comments:

KasehKu said...

Wei.. Drawing ko blum ku buat lagi.
Bz la.
Klu lambat siap drawing tu meaning ko tak kan dapat master ke?

whiteapple said...

LEA...aku yakin ang mesti boleh punya....ang mmg pandai dari dulu+cun+ramai suka...heheh..sekarang vogue mommy! InsyaAllah...ang mesti boleh! Chaiyok!Chaiyok!
TERUSKAN PERJUANGAN MU!!!! :)

Mama Rayyan said...

NIce blog,saya pun mama merangkap palajar.bukan senang nak blaja bila ada anak dan keluarga yg nak diuruskn.

Imaan09 said...

Lynd.. haha, leh grad lagi!aiseee..ingatkan ko free, ko terer dah, mesti leh wat dgn skali duduk je.. aku klu br nak blajar. mau berhari2 nak siapkan tensile bar tu..

Imaan09 said...

nuris..uishhh..melangit sgt tu..exagarate pun ada..hehe..wish me luck k..

Imaan09 said...

mamarayyan..ye ke..saya cukup suka klu ada 'rakan seperjuangan' nih..tambah suka bila anak mamarayyan pun nama IMAN!!hehe..nama universal..

belogpizet said...

gudluck...lagi setahun je tu...

Imaan09 said...

tq pizet..