CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, June 7, 2010

N3 tengah malam..

Huhuu..aku bagaikan tawanan..
yupp..tawanan imaan tomei..
skang ni susah btul nk lepaskan diri dari imaan klu dia tdo..
mana x nye, aku tarik B dr mulut dia, dia terjaga tp xbukak mata duk nganga2 mulut cari2 lagik
sian lak aku tgk.. td je ada 4-5 cubaan aku melepaskan diri..
mlm je y leh kompem dia akan terus tdo..
klu siang xde nye! klu dia smbung tdo pas aku bangun pun xsampai 15minit..
huhu..
itu laa dia anak breasfeeding..org kt 'anak emak'..hehe.

Kerana imaan demam, so aku x kerja arini..
Mr Asben lak kerja syif mlm..3-12mlm..
so, arini aku mengadap c tecit 1 ari laa..
klu ada Mr Asben, mmg dia y dukung imaan.. sbb aku xlarat..
lg pun aku leh setelkan banyak menda..
Tp bila dia kerja mlm cm ni, nak xnak, aku la kena ngusung c tecit..
kdg2 aku masak nasi sambil gendong dia weihhh..
dah tu, klu x, aku nk mkn apa..

td pas magrib masak nasik ngan dia..
pastu curi2 wat pindang ikan..
pastu dia xmau berenggang..
kul10 pas nenen yang lama baru dia btul2 tetdo..
so, kul 10pm laa br aku dinner..lauk ikan shj
sayur aku pun malas dh nk masak tgh2 mlm..
Cam tu laa bila Mr Asben kena syif mlm..

Tapi esuk maybe imaan dh g skool..insyaALLAH.
mesti aku rindu imaan..
hukhuk..
arini dia banyak men, maybe sbb dia bls dendam xleh men 2 ari..
so, arini sgt lincah bermain..
tp sisa merab tu ttp ada..
so, melekat je laa ngan aku arini..
tapi itu laa y akan wat aku rindu kt imaan esuk nih..
hehe..

Korang pernah tgk x Nanny 911??
Alaa..y ntv7 tu..
Penyelesai masalah keluarga tuh..
hehe.. aku xmengikuti sgt, tp ada laa beberapa episod sempat aku tgk..
dlm smua y aku tgk tu kan..
aku rs aku banyaaak berpihak kpada parents y bmasalah tu..kehkeh..
apakah??

Kebanyakan masalah timbul sbb derang terlalu manjakan anak kan??
Manjakan anak menimbulkan masalah ke??
Parents dlm siri tu, jd cam dilema utk nk berlaku tegas terhadap anak2 kan..
Cm td, anak xleh tdo pisah ngan mak..
So, mak dia ari2 kena tdo kt bilik anak sian bapak dia..heee.
mmg laa, pada umur tertentu, keadaan tu dah xpatut berlaku..
Dalam nanny nk melatih anak supaya tdo sendiri tu, sedih plak aku tgk..
Tapi mmg kena latih laa kan, xkan selamanya mcm tu..
Siri Nanny 911 tu besh aa..
Tapi kita kt Mesia ni xramai praktikkan anak tdo asing kan..
kt negara2 lain, masa baby pun, baby tu dah tdo bilik asing..huhu..

..ini mmg entry tgh mlm nih..ntah apa2 aku bebelkan

3 comments:

umialya said...

x smpai ati asingkn bb time tido. huhu
imaan ok dah ke ari ni??

Anna Da Lady said...

la..ciannya..Iman demam ke?patutla ibunya tak berkampung kat opis rini..takpe2...byk pahala tu ibu iman jg anak..hehe

Imaan09 said...

umialya..hehe, kan..rasanya..klu baby tu nak pun, kita yang ibu ni y xnak..kehkeh.. imaan dah ok, campak rupanya..

aunty kammala.. tulung ibu siapkan Masters dia ye..