CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, June 10, 2010

ari ni..

ari ni apa? dah masuk ari seterusnya dah pun, sbb dah 12.09am..
Apapun, untuk ari Rabu..9 Jun 2010..

Aku stil duduk umah, jaga imaan..
Sepenuh masa..yess..almost all the time..
sbb imaan dah 7 bulan, dah besar, dah kenal orang..
elok je dia men, nampak je aku, trus berenti main, nak nek atas riba aku..
Tambah lak dia tgh demam campak, walaupun xdemam panas, tapi mesti rashes kt badan dia tu buat dia xselesa at least..

Doktor bg aku ubat tahan gatal..syrup punya.
ingat xnak bagi, sbb dia xnampak bergaru2 pun...
tp smlm rashes dah sampai ke muka, dia asek gosok mata je, so, aku bagi..
macam biasa laa, aku akan jadi lebih terrer dr doktor..
bagi ubat setakat 'asal bagi' je
patut 1.5ml aku bg a.0ml
patut 3x seari aku bagi bila aku nmpk imaan tergaru2 truk sgt je which is 1x seari..

Arini, ruam tu dah nek ke kepala..
sian anak aku..rashes tu mmg menakutkan..
bintik2 merah, kecik2, rapat2..kt kebanyakan tempat dah bercantum2 dah, jd tebal dan besar..
muka dia dah banyak dah naik arini..
nampak sgt comot sbb penuh dgn 'celoreng2'
aku baca kt tenet, jgn bg kena air ujan..
lg 1 jgn bg berpeluh, nnt miang..
so, sudahnye aku duk bilik berecon 27-28 C..n men ngan imaan depan kipas y on almost 24hours..

Siannye tomei aku..
aku doa agar ruam tu keluar cepat, so settle cepat..tp arini the rashes baru nak terkedek2 menjalar kt kawan kaki imaan..
huwaaaa..berapa lama lagi..
aku kesian tgk imaan, wlupun dia cargas je main2 sume..
cuma agak merengek..
tp aku rindu muka tomeinya..
sabarlah..esuk lusa fully recovered laa tu.
insyaALLAH

6 comments:

CHeeSYaNa said...

Sian Imaan.. B strong, erk.. Jangan nakal2.. Sian mama nak jaga Imaan.. Nanti dah sembuh, datang nursery erk.. bleh main came2

- Zarif

umialya said...

kesiannya imaan, didoakan moga cepat sembuh..

Ibu Iman said...

ala ala.. siannye dh kena campak.. awal imaan dh kena ek... xpe... nnt bila dh besar parut pn dh ilang

whiteapple said...

lea, setahu aku, kalau campak dah turun sampai kaki tu, kira dah nak habis keluar, jgn bagi mkan telor..org ckp bisa...n jgn bagi makan kicap nanti parut...huhu sian imann...semoga cepat sembuh ok comel :)

Anna Da Lady said...

To Ibu Iman..pesanku jagala Iman elok2 ye...pastikan Iman cepat sembuh supaya Ibu Iman boleh "Bekerja" seperti biasa..hehe..
To Baby Iman, jangan nakal-nakal ye..jgn gembeng...cepatlah sembuh...
Acik doakan Baby Iman kembali kpd sedia kala

Imaan09 said...

thank to all of you!!
Zarif..cian zarif men sorang2..ari selasa lepas kakak gtau Geng Comel suma balik kampung, tinggal zarif n ruhil je..dah ruhil sakit, zarif men sorg2 ye..cian zarif encemm..