CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, June 1, 2010

Let Down Reflex.. Versi aku

Reflek ka Reflux ye?? ntahhh..
Jangan Relek sudahh..

Atau lebih dikenali dengan singkatannya, LDR..
ini versi aku ye..! maka ku tempekkan pendapat2 dan pengalaman ku..
pAdaku saat LDR adalah saat HEAVEN merangkap langkah pantas bagi menjimatkan masa semasa sesi pengepaman diajalankan..

Bila dapat LDR..
y sepuluh minit buleh jd 5 minit..
y hanya setengah botol buleh jadi xcukup botol..
y tensen buleh jadi gumbira..
y xde mood buleh jadi berkobar2..
begitu laa indahnya LDR..

Apakah itu LDR..
satu rasa cam sengal2 kt breast.. diikuti dengan aliran susu y laju dan banyak.
agaknya badan kita bagi isyarat..untuk menolak susu2 keluar melalui liang2 susu pada nipple..
sbb tu susu kuar bagai di pam2..
sbb tu laa klu dapat pam pada masa ni mmg walllaahh!!

Ada org2 tua y kata ia berkait rapat dengan anak, bila jd gtu, tandanya anak dah lapar nak menyusu (bila berjauhan dgn anak laa)
mungkin ada benarnya..xdapat dinafikan kuasa ALLAH y maha Hebat, sehingga boleh terjadi 'bonding' seindah itu kann..

cemana nak dpt LDR??
bagi aku, LDR xboleh di buat2..tp bleh dirangsang..tp xsemestinya menjadi jugak..
pendek kata ikut nasib laa..ni pendapat n pengalaman aku laa.. ni kan versi aku..
Yang lebih teruk xleh dihalang! haha..ada kaa org nak halang.. ada..aku laa..
Ya, ku rasa nak halang/tangguh jap bila keadaan2 xsesuai, spt xready lagikk botol2 n pam nyer, tgh bz pam sebelah, sbelah lg pun sibuk nak kuar..
dah basah kuyup baju!hohohoo..

merangsang LDR..
mm,ada pendapat mengatakan tgk gambar anak, bayangkan anak..
mungkin berkesan..ikut orang..
aku pun kadang2 buat begitu..kdg jd kdg x..
erm, aku nak share pendapat aku..
beruntung sapa2 y baca entry aku nih, sbb ku xpos dimana2 selain kt cni..even di SI skalipun
Pada aku, daripada bayangkan anak tomei masing2, LEBIH berkesan klu bayangkan suami masing2..
upppssss..sory sapa2 y xsetuju, tapi cubalah..
Best of Luck!

*artikel berkaitan boleh jugak rujuk kt SINI

6 comments:

CHeeSYaNa said...

Hahaha..
setuju2!!
If bayangkan hubby sambil gentel2 nipple tu.. lagik ler cepat LDR tu datang.. ahahahha

Imaan09 said...

yana...hahaha..apa cara skali pun laa kann..yg penting berkesan n xsalah..

Ummu Ibtisam said...

Salam. Saya dah link kan blog ni ke entry Ibu Menyusu (http://duniasusuibu.com/bantuan-dalam-penyusuan/ibu-menyusu/). Tahniah ye sebab menyusukan anak. Moga menjadi sumber inspirasi ibu-ibu lain untuk menyusu. Teruskan menulis mengenai susu ibu di blog. :-)

Imaan09 said...

ummu ibtisam..
ouh..diiktiraf gak ye..hehe, anyway, makasih

umialya said...

(LEBIH berkesan klu bayangkan suami masing2) kalu akak terus terhenti, si xmo kuar punye..

yalah, upanya smlm kiter wat n3 sama ye.. sori, akak x pasan imaan dah wat dulu tp.. isinya tak samakaaan!!

nnt akak linkkn n3 ni kat n3 akak.. boleh dijadikan panduan rakan

Imaan09 said...

haah kan..nak link2 gak le..