CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, March 23, 2012

suara hati..lagi..

bermain2 di kepala ku 2-3 menda ni..

1) Ahad ni besday ku..
tanpa segan silu..(harus segan kaa?) yang ke 28 ya kawan2..
 masih dlm pantang..xde apa2 plan y special
Mr Asben sila baca dan plan sesuatu y surprise..
28 tahun dah.. ada anak 2 orang.. ok le tu kan..!
adiah masih belum diputuskan apa patut diminta..
  • gadget (tepon/ipad/tabby) yang membuang duit dan bakal membuang masa kaa
  • barang kemas kaa..
  • pam susu letrik?? (mungkin kah)
  • honeymoon - ni mcm adiah anniversary ja
  • atau aku mintak je peruntukan tu "bakk duit! nak buh kt bank aku.."
2) ku terpikir nk berjinak dengan BABYWEARING!
anak yang sorang lg ni mcm suka bab melekat dan melekap!
dia suka dipeluk erat2..selesa..xrimas dia
lagi pun anak dah dua, klu babywear cukup laa tangan nk pegang y lg sorang..
nk join kegilaan ibu2 selain BFing dan CDing..hehe

3) Rutin..
mak aku dah balik kampung..huwaaaaa..
selamat laa aku jadi suri rumah..
1-2 hari ni sgt berkejaran nk siapkan segala menda
masak, mandi, berak, makan,basuh jemur lipat kain, urus baby, hantar ruhil g taska..
aku rasa, aku kena buat segala urusan tu jd rutin..
klu x, mcm x terurus..
cmana laa jadi suri rumah sepenuh masa ek??huhuuuu..
em, kejap rutin tu..pastu rutin ni plak..
rutin2 ni laa y buat aku tua 28tahun ni..kihkih

4) takut Nouri demam
esok g cucuk sebulan..
spatutnya semalam..tp Mr Asben bz macam CEO
terpaksa tangguh esok..
jangan laaaa demam..
klu anak demam ibu rasa mcm nk demam jugak!

5) Mr Asben cuti
ya..minggu depan..
rabu-khamis-jumaat-sabtu-ahad katanya..
aisehhhhhh..sony ni suka cuti pelik2!
aku masih pantang.. tp larat dah laa..
mmmmm, xtau lg nk wat apa..akan diperincikan kemudian..
  • klu aku, duk laa diam2 kt umah..bukannya senang nk cuti..urus anak n umah dilanggar garuda ni sesama
  • xpun, g cuti memana bawak aku secara surprise ke kan sempena besday aku..
  • klu Mr Asben, asek la ajak balik kampung..adoi..bab sensitif ni.atas 2 sebab di atas laa.. memang laa kampung lama dah xbalik.. tp kampung aku lagi laa lama xbalik! hah..jawab jgn xjawab..
  • yang lebih tepatnya, bulan ni duit dan kewangan biasa2 aja..xde kepuk2 pun.. bulan depan Sony bonus..n klu ada rezeki aku, SSM apakemenda tuh pun dapat tunggak ek.. mm, klu tgu smua tu baru berjoli ok gak kan..
smua perkara2 di atas..SILA KELUAR DARI KEPALA OTAK AKU..!
xpikir pun, dia datang jugak..aiseh ibu meroyan y kebohringan..

9 comments:

ch@ said...

hahahaaa sabar je la. anak dua dah lea, kena susun strategi. kena susun schedule. oh, kita sebaya rupanya. hihiii. boleh punya. mujurla auni tu nak abi je.

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

banyak perancangan ibu anak dua nie....
moga besday ni dapat hadiah best dari hubby....

umialya said...

blum abis pntg lg kan? tak boleh g maner2..

Misz Mieza said...

Hehe., panjang jer akal reka memacam kan bile dah boring tahap cicak tersepit nih.. Hiks! ^_~

littlehumblelynn said...

Lea,

amik ko!!!punya byk benda fkr :-D
hadiah?mintak benda yg kita suker & x mgkn kita akn beli kalo guna duit sndr
babywearing?bagus kalo digunakn spnhnya
cuti hubby?kena ajk pelan2 jln mana2,atau make sure dia xde aktiviti lain dgn kwn2 dia lak.
Bab nk blk kg suami?apa salahnya,at least seronok jgk on travel kan?kg lea jauh sgt2,x per lea.mak mertua pun sama pgkt mcm ibu kita.
Bab cucuk nouri tuh?rasanya kalo bg siap2 ubt dmm sblm cucuk,xde hal lah.
Kewangan?bila ada byk tuh kita smpn @ wat byr komitmen lbh sikit dr biasa.
Membantu x?

Jaga diri lea,jgn pkr byk2 dik.awak tgh pntg tuh:-D

CHeeSYaNa said...

dulu sibuk gaks ler nak ber-baby wearing.. tp pakai sekali dua.. pastu tak pakai dah.. sbbnyer Zarif x selesa.. If lea nak test dulu, bleh jer nak pinjam mine. I beli kat LunaTots dulu..

Btw, Sony akan cuti 2 hari bekerja yg terakhir Mac setiap tahun :) Ni sebab Finance ler nie- financial year end diorang is Mac, instead of December mcm kebanyakan company di Mesia.

Fitri Senin said...

Tetiba byk btl bnda dfikirkn

ayu said...

Hehe..byk nya benda nk fikir ye..
Listkan mana yg ptg dulu..
BW? Oh..mmg membantu

Haris Zuhaina said...

AS Salam. Dok ja umah.. enjoy ur berpantang session.... biaq dia uruskan n rasa balik apa yg isteri yg dah melahirkan rasa. sekali sekala ja .... tempoh berpantang kn jg betul2... tkt tak dan toa-sakit memacam...tgk org dolu2 berpantang. jaga betoi2, bl dah berwarga emas mana da sakit tapak kaki n lutut2 nih....