CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, March 12, 2012

Kisah RAMBUT ku..

Agak-agak kalo rambut ropa Hantu Kak Limah tu kan..
suami suka x..? hehe..

last aku potong rambut masa pas beranak Ruhil Imaan kot..
boleh bayang tahap kepanjangannya sekarang??

kawan2 lama ku y penah duk serumah dulu..
klu terjumpa kt surau ke, datang lawat kt umah ke..
dan terlihatkan rambut ku y panjang mengurai..pakat2 kagum..
panjangnya rambut!

Tukang urut ku hari tu..
mai tang nk urut kepala.. kena bukak laa penyepit rambut tu kan..
lalu di pun cakap..
"wah..rambut panjang..perempuan melayu terakhir.."
apakah.. hehe

emak n adik aku sibuk laa suh potong..
rimas katanya klu panjang gtu..

suamiku yang terchenta tu plak..
SUKA sangat aku rambut panjang gni..
maka..apa aku n orang lain nak kata???
hehe.. patuh saja laa..
td perempuan melayu terakhir..ni nk jadi isteri solehah lak
kihkih..

Tapi kan.. teringin gak aku buat pelik2 ke rambut aku ni..
potong ala2 rettiss Korea???
isk..still susah nk maintain..

antara idea gila best yang aku ada..
teringin nk g REBONDING..
salah ka buat rebonding ek??
menyalahi hukum ek?
mengubah kejadian ALLAH ke tu?
klu soalan popular keluar..nk bg jwpn popular jugak..
"buat apa..?kan pakai tudung..?"

"Untuk SUAMI saya laa!"

erm.. Mr Asben asek laa bertanya..
nak adiah apa besday aku seminggu dua lagi ni..??
boleh lak aku xde jawapan..

mintak $$ beli voucher Groupon nk Hair Treatment pon best gak kan..
tapi cam xberapa romantikus je adiah gtu..
ada idea lain??


8 comments:

Nad @ MamaZakwan said...

boleh bayangkan rambut zaa panjang..
kite tak penah langsung rambut panjang sejak kecik
nak ikat rambut pun tak reti hehe

CHeeSYaNa said...

i have a bucket of wishlist yang menunggu hubby tanyer soklan "nak adiah aper?" ahahahha

ayu said...

dari dulu hingga sekarang setia berambut pendek je..hehe

Golden Rose said...

jenuh gak nak jaga if rambut panjang

littlehumblelynn said...

LEA

time nih lah leh demand macam2..spa treat khas utk org pas pantang..menarik tuh!!

littlehumblelynn said...

LEA

time nih lah leh demand macam2..spa treat khas utk org pas pantang..menarik tuh!!

Yaati Nor said...

tu saya la tu buat rebonding alasan tok suami..hahah mmg suami yg suka pon..sbb dia kata klu rambut pendek kena buat rebonding.tp dia bayar ok lakan..2 thn berturut2 buat thn nie xnak buat..bukan memanjakan diri menyiksakan diri..lamo oo rambut lebat buat 1st yr 6 jam 2nd yr 7 jam..sakit pinggang den..padahal rambut paras bahu je pun..huhuhuh

ch@ said...

ahaks. rambut cecah bahu je dah merengek cari kedai potong rambut. mujurla depan rmh je. habis je pantang mmg zasss bwh telinga. hahaaa. tak pernah lagi rambut pjg paras pinggang. rimas.

thn ni, tak dapek dah hadiah masa beday, sbb dah dpt in advance.