CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Saturday, December 31, 2011

Persediaan perjuangan BF ke-2

masih dalam mode relek2 dan dpt tdo y nyenyakkkk smpi pagi skang ni
ada lagi 2 bulan sebelum kembali kpd pengorbanan ibu..
demi hak anaknya mdapatkan y terbaik..insyaALLAH!

xlain xbukan.. perjuangan Breastfeeding laa..
kucing pun tau y TERBAEKKKK!!

persediaan awal..terdiri drpd :
1) mental - azam, cita2, ilmu dgn kongsi pngalaman n btanya2 klu ada y xpasti
2) material - byk kna beli..tp BERBALOI.. sbb akhirnya hasilnya xternilai!
3) sekitaran..

biar pun jatuh no.3 dlm ranking aku..
arini nk share y no.3 je dulu..

skang ni, opis aku adalah 1 bilik besarrr.. 
ada kubik2..rasanya dlm 18 kubik..
(xingat sbb xsmuanya ada penghuni..)
dinding penghadang xtinggi mana, ku berdiri, mmg bleh nampak 1 bilik!
ada 4pompuan..7 lelaki..
hubungan antara ahli ofis memang terbaeekkk!!
wlupun berbeza jabatan dan pangkat..alhamdulillah bab tu..

status sblm ni, aku sorg je BF kt bilik tu..
biasanya, aku mmg pam d kubik aku je.. 
klu ada men y lalu2, aku stop (aku pkai manual)
then letak set pam tu kt atas CPU bwh meja..
pastu bila clear, sambung balik..
biasanya aku pam dlm 10-15minit je both B..

status skang, aku preg.. pastu kak liza sorang je y BF..
dia guna Free Style Medela.. 
bila smua senyap, dengar gak le getaran mesin canggihnya itu..
men.. ada sorg je bujang terang tang2..y lain married belaka..
tp xsure apakah mereka paham akan bunyi itu!
hahaha..

aku?? ada 2 pdekatan y boleh diambil..
1) senyap2.. sembunyi2.. atau g tpt lain tiap kali nk pam!
2) educate mereka secara terbuka ttg BF..

sebagai persediaan, aku nk pilih y ke-2!!!
itu lebih senang..n selesai masalah once n forever..
aku cadang sebelum mula balik journey aku..
atau sejurus selepas pantang, nk buat pengumuman terbuka..

"wahai kawan2.. bilik ni ada 2 ibu menyusu..
demi kesinambungan hidup bahagia anak tersayang kami..
kami kna sediakan bekalan susu utk keesokan hari..
kami ada waku mengepam sekian2 waktu..
SILA jgn pelik dgn bunyi2 mesin y anda x familiar..
SILA jgn buat2 lalu di kubik kami pada sekian2 waktu klu xpenting sgt
SILA jgn tanya pelik2 klu peti ais tu ada botol EBM besusun cantek!

ye.. ada apa2 soalan lain..??"

ngeh3..boleh ka aku n kak liza buat ni???

4 comments:

pizet said...

pz pam kat tmpt sendiri ja, tempat pz cuma satu sudut atau bilik yang ada cermin keliling x ada pintu, kira org lalu sebelah cermin depan ke tepi memang nmpk meja pz, then staf cuma sorang pompuan lain adalah lelaki..bila nak pam cuma cover ngan nursing cover...memang tebal muka la tiap kali nak pam n derang pun paham dah

Kasehku said...

Aku sokong. Keterbukaan menjamin ketenangan jiwa yang mana merupakan kesinambungan kepada penghasilan susu yang maxiumum demi bekalan yang mencukupi dan terbaik kepada generasi akan datang yang merupakan penyambung kepada kestabilan ekonomi negara..Apakah anda paham?

Mixed-family in da house.... said...

Sokong. sy pon kt opis camtu. kiranya staf lelaki mmg tau ada BF MOM dan ada-ada masa ada aktiviti pumping dilakukan. so far diorg paham

Sabihah said...

Bleh je..dulu bos sy ajak g meeting,sy bleh je ckp sorry bos..kalo waktu sekian2 tak bleh...sy tak bleh tinggal pumping session...hakhakhak...bos lelaki...sabo ajelaaa...tebalkan sket muka pastu ckp dengan selamba...diorg pasti terima dengan selamba...^^ happy bf...