CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, December 5, 2011

family Day SOny..2011

nk tulis gak..
utk kenangan di masa hadapan..
dan mungkin panduan mana tau aku kena anjur family day mana2 ke kan

sabtu pg dkat2 kul 10 kami sampai..
ramainya manusia..
staff saja dah 5ribu..klu smua bawak family 2-3org,kira laa sendiri..
tp besh.. 
duk bidang engineering..
y lebih aku hargai ialah bleh masuk tgk production!
huhuu..ingat senang ke..
nk jd pensyarah pengiring utk bawak student engineering masuk kilang pun punya laa leceh..
ni plak bukak terang tang-tang kan..
bleh laa tgk prod line Bravia y ari2 buat laki aku balik lambat tu..
haha..

secara keseluruhan, family day nye well managed laa.. 
sbb ramai2 mcm tu.. tp alhamdulillah, nampak terkawal
family aku x lucky.. xdpt pun barangan2 cabutan bertuah..
huuu.. xpasti apa y ada..
y aku nampak y melambak DVD Player ngan Walkman..
sumua barang Sony..
dan grand prize y ramai duk tgu.. 
jeng..jeng..jeng..
DSLR sony alpha..Nex-5!! 
wohoo..joli katak siapa y dapat menda ribu riban tu..

sampai2 g amik goodies bag, dpt..
towel kecik tulis Sony
Bekas air..(aku dah blasah pakai arini)
Kipas tangan (sesuai..sbb panas!)
buku aturcara..
pastu amik set breakfast..
ruhil imaan pun dikira 1 person..so dapat laa 3 set..
setiap set ada roti coklat gardenia, air milo, kopok twisties..
lunch pack lak ada..:
pizza hut y single saiz tu..ayam goreng KFC 2 ketul..
whipped potato, tart KFC..air mineral..
pastu dapat red bull ngan free flow nescafe (xamik pun y ni..)
pengurusan makanan, ok laa.. xde masalah..

utk ruhil imaan..ada mickey mouse ngan barney..
dua2 geng ni dia xmau dkat n takut laa konon..
adoiii.. smpi kt umah dia pukul iphone y ada gmbar mickey tu..
dia kata mickey jahat, buat dia takut..haha

upin ipin, xyah cakap laa..
siap bapak dia bawak duk dkat atas stage lg..
tepi2 pun, dapat laa merenung upin ipin tu lama2..

slain mascot, ada duta rasmi Sony gak..
Daniel Lee n Aliff Aziz..

Game2 ada banyak..tp xmain pun..
sbb sibuk nk join tour kilang..
bila dah abes tour, dah sgt penat..dan sgt panas!
dan nk gerak dr satu kawasan ke kawasan y lain agak jauh..
lebih jauh aku rasa sbb nk bawak perut!
hehe..

ok..sekian laporanaku y xde gambar langsung.. 
sbb smua gambar amik ngan iphone Mr Asben..

8 comments:

umialya said...

xper2.. len kali lea upload gambar, x sabar nak tengok

:: Mrs.Eady :: said...

takde gambar terpakse la membygkan sendiri...kekekeke...

Sabihah said...

Mesti ruhil seronok tengok upin ipin live..hehehe

Fitri Senin said...

amik iphone then upload la.. pakai apps blogger senang je lea

ayu said...

nanti upload gambar ok..hehe

CHeeSYaNa said...

JELES! Hubby awal2 dah bagi confirmation taknak pegi.. padahal bini dia mmg excited kalau ada acara2 cam ni..

Haris Zuhaina said...

:P klu adastaff sale jgn lp habaq no.. kabel hampa kan besaq... :)

mama rifQy said...

alaaaa..kalau letak gambar kan best!!! mane imaaan!!

kite selalu tak bertuah kalo ade lucky draw hadiah best2 ni