CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, December 6, 2011

Ruhil Imaan dan iPhone

agaknya budak zaman skang mmg mcm tu kan..
bukan ruhil je kut.. anak korang y pakai iphone/ipad sama gak kut ek
sgt terrer!!
aku xtau laa nk kagum budak zaman skang..
atau nk kagum Steve Jobs y mencipta sesuatu y sgt mesra pengguna..!
tp my Ruhil Imaan..
nampak aku balik kerja, xheran!! 
siap buat penghinaan kt aku..
sbb aku bukak game kt hp cikai aku, dia g sentuh2 skrin!
pastu marah bila xgerak..memang laa, dh bukan touch screen
mdatangkan kemurkaan btui!!

tp bila bapak dia balik, sebok nk tepon bapak dia..
she knows how to unlock!
she knows how to increase the volume!
she knows how to select games..!
and she knows in which folder is the game located..!
untuk dia, ada games :
  • potom (read : potong = Fruit Ninja),
  • twinkle stars,
  • Ambibed (read : Angry bird)
  • natak (read : Cut The Ropes)
  • syumut (read : Tap-Tap Ants)
tp bukan game je..
siap tau bukak album gambar, selak2..
pastu tau nk bukak kamera, n blasah amik gambar
hasil snapping dia mesti xde fokus tertentu..aiiyyoo!

y paling sadis bila men Angry Bird..
cmana burung xmarah..
bunuh diri semuanya..
orang tarik lastik kebelakang, tuju ke depan..
ruhil tarik lastik ke depan..tuju ke belakang..
sudahnya meletup kt kawan2 burung y tgh tgu turn tu..hahaha!

bila dah dapat iphone, KHUSYUK!!..
muka serius.. kening kerut2.. masyaALLAH..
xlarat duduk, baring..
xcukup baring, smpai meniarap2 men iPhone..

yang lagi bes, setiap masa adalah turn dia utk pakai iphone tu..
pastu, bila xlarat tgu, kami tdo laa..
jap g, klu dah tertekan mana2 suh connect internet bagai..
dia gerak aku y tgh tdo utk selesaikan..
alahaaiii anak!

14 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

anak oh anak!hehehehe...

Fitri Senin said...

Lea..this situation same goes with raif and it become worse. Kalo fit balik je nak tefon mama. kdg2 geram sebab i wanna spend my time with him. Yang lagi geram bila salah tekan button mula la nak membaling..tu yang tak sanggup. Skrg fit tgh try nak kurangkan iphone connection dgn raif. Tgh cari game yg sesuai dengan umur dia

littlehumblelynn said...

Lea

anak kak lyn si auni suka main galaxy tab kak lyn..main angry bird, dress up fairy,ant smasher--adoikkkhh...kalo main org lain x leh sentuh daa...

hehehhehe

littlehumblelynn said...

Lea

anak kak lyn si auni suka main galaxy tab kak lyn..main angry bird, dress up fairy,ant smasher--adoikkkhh...kalo main org lain x leh sentuh daa...

hehehhehe

eda said...

betul la..zaman dah berudah semua teknologi ye tak...

ayu said...

hehe..bila anak2 didedahkan dengan gajet2 yg canggih2 ni, mcm ni la kan..

nur easy said...

advance kan budak2 sekarang..;) mmg permainan tu dicipta mudah n mesra pengguna kut

umialya said...

budak2 skrg ni bijak, bijak!!!

90home said...

hahahaha.....sangat terrer anak2 skrg....

CHeeSYaNa said...

zarif pon sama.. main angrybird suicide.. hihiih.. dia pi lontar ke belakang..

Sabihah said...

Sama laa dengan sikecik eryna saya tuh...pantang jmpe..dh tak hirau ape nak jd skeliling..bimbang jatuh je...hehehe

Yaati Nor said...

hahah sama dgn zahra bila main angry bird abis semua kebelakang..hehehe bila dah boson kwn2 burung tu mati suruh ibu buat(main bg pihak dia) kasi memang. klu zahra bila dah terkuar connet internet padai dia tekan butang ipad tu..sebab diakan tgk apa kita buat..hehehehe..smlm bukak game cari2 antu tu..apa nama game tah..pastu suruh aku main..aku yg lekat..hehehehe

semut-terbersin said...

Sama!! Dia lagik tere dr i! Tensen tau ngan anak i! I nak gUna phone sendri pon mcm kene pinjam ngan dia.. Dia buat henpon tu cam henpon dia! Dah la kemut! Nk pinjam skejap pon tak kasik! Geram kadang2 tu!

mama rifQy said...

mmg advace sgt anak zaman skang kan?macam2 hal ! dunia makin canggih.makpak je yg tak brape nak canggih.haha...