CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, December 5, 2011

Tidur Baby..

apakah benar ada istilah sebegitu..
benarkah baby y duk tendang2 kt dalam perut ni begitu besarrr pengaruhnya terhadap si ibu..
hingga waktu tdur si baby turut mempengaruhi waktu tdur si ibu..
ini semata2 hanya teori ku nan seposen!

tapi sungguh aku mengalaminya..
ya..tdo masanya macam baby..
aku hanya perlukan tdo 2-3jam.. kemudian segar..
kemudian 2-3jam pastu ngantuk balik..
dan begitu laa berulang2!
y sadisnya bila malam!!!
akhir2 ni aku tjaga kul3pg gtu..n xbleh tdo dahhh!!
mata serius sgt segar..
pujuk2 mata sendiri, smpi give up sbb pas 1-2jam pun xtdo lg..
start ngantuk balik kul 6gtu..
klu sempat blasah je tdo smpi kul 7..
pastu baru bgn siap nk g kerja..

pastu smpi ofis mesti ngantuk tahap badak dalam kul 9 pg
klu layankan bleh berdengkur oo..
walaupun hanya letak kepala atas meja..aiyoo..
pastu segar balik.. dlm kul 3ptg ngantuk lagik!!
biasanya y ni mmg aku amik short nap..
tp klu sejam setengah - 2 jam.. short ape nyeee??

kt umah, mlm aku dh rs nk shut down dlm kul9..
tdo, kul 3 gtu jaga balik..
haiyyyakk!

risau sbb skang ni aku perlukan tumpuan y tinggi utk siapkn kerja..
so, bila jd cmni, aku susah laa nk atur semula jadual mata..

y lebih risau..klu baby aku kuar esok..
maunyaa jadual tdo dia mcm kt atas tuu..
sila fengsannnnnnn ibu!

3 comments:

ayu said...

mungkin juga kut?? hehe..first time gak dengar ni lea...waduhhh..kalau baby mcm ni, mau pengsan gak laaa..

mama rifQy said...

lame tak jengah ibu imaan!! habis la kalo bb ikut macam ibunya..nanges laa..heehhehehee

Yaati Nor said...

saya percaya itu akan terjadi kat baby nnt...sbb tgk member yang ms ngandung byk mslh, baby dia pon boleh tahan ragamnya..mcm saya dulu ngandung semua rembat tido mlm tak ingat dunia.selesa je.alhamdulillah zahra tido mlm mmg takde bangun2 ms baby dulu jadi ibu dia yang banyak lemak..bila anak bgn mlm tu jadi mcm culture shok la..hhehehe