CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, December 14, 2011

Ong-Bak Rindu

Boleh pulak aku menggigil menggigih menggoogle..
Untuk cari cerita ombak rindu ni nyer sinopsis..
Ayyoo laa Lea..

Org sana sini cerita pasal ini cerita..
Tgk gambar kulit novel tu aku teringat aku pernah baca dulu..
Menjoinkan diri dgn kegilaan kawan2 zaman remaja!
Di kala rasa the luxurious of time!
a.k.a rasa umur panjang lagi..
Hahaha..

Tp klu baca xingat cerita sgt tandanya apa??
Adakah sbb byk sgt baca buku..?
Atau urat putus sbb beranak, maka RAM dah kna upgrade??
Ke sbb xbes smpi xleh nk mengesan sgt dlm hati..?
Kenyataannya, novel tu di baca dlm beberapa tahun dulu..
Itu y pasti laa kan..
Sbb tu la kut xingat..

Bila baca sinopsis, ingat laa sikit2..
Novel tu memang besshh! Zaman tu laa..
Hari demi hari..
bila lahirnya novelis2 y mbawa dimensi dan gaya bahasa baru,
maka y lain pulak y besh kan..

2 Nota Dahi :
1. novel paling bes aku pernah baca adalah
CEMBURU SEORANG PEREMPUAN..
2. Dan idea nama IMAAN anak aku jugak aku dapat dr novel..
Cuma aku lebih menyanjung maksud ‘imaan’ itu sendiri

Tp bagi aku, adaptasi movie daripada novel..
BIASANYA, y novel lebih baik..
Dlm novel, satu ayat tentang perasaan boleh buat kita rasa apa y cuba disampaikan..
Tp pelakon, buat muka kerut2..xsampai mesejnya kan??
Xtau, sedih kaa.. sakit ka.. keciwa ka..

Ni bukan kes nk kondem filem melayu..
Sama je, novel omputeh (Da Vinci Code ..confession of shopaholic)
mahupun novel indonesia (laskar pelangi..ayat2 cinta)
biasanya, y filem akan jd lebih pendek n simplified ceritanya..
berbanding y novel y berpeluang utk memanjang dan menjelakan jalan cerita..

Tapi, harus jugak layan cerita ni..
Kang org kata menilai sebelum menengok..ye tak..
Mr Asben..bila kita nk g..??!
Twilight Breaking Dawn pun belum lagikk nih!

Ehh..kami ada senarai movie baru dalam handphone tau..
Dlm handphone aku laa..
Update movie now showing n up coming adalah kerja aku..
Update jadual English Premiere League nye game tiap2 mgu kerja Mr Asben..
Pastu y bola wajib tgk tiap2 weekend..
Y movie, klu ada masa..g pawagam deting2..
Klu xde masa, buat kerja jahat..
Uhuuu..jahatnya!

5 comments:

littlehumblelynn said...

apa yang jahatnya..dulu berantu tgk movie masa mengaji kat UM..pantang hr rabu mesti tgk movie

pas beranak..x de makna nak layan movie..mujur ada astro1st skrg...rela bayar rm15..

hehehhe

Nad @ MamaZakwan said...

zaa,
bace ek cemburu seorang pompuan?
BEST GILER BANGET kan...??!!!
kite pun suke gak!
serius best!

p/s : btul, kite rase pun novel lagi 'sampai mesej' banding ngan filem..
plus, bleh bace byk2 kali..hehe

ayu said...

mmmm..tak tengok lagi..tapi, rasanya novel lagi best!

ayu said...

mmmm..tak tengok lagi..tapi, rasanya novel lagi best!

:: Mrs.Eady :: said...

tak minat nk tgk..hehehe..