CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, December 21, 2011

Orang Jepun itu..

masa Family Day Sony kan..
masa kami tgh bergegas masuk nk daftar..
ada ramai laa staff Japanese..
bawak anak comel2..

pastu, terselisih dan jln skali ngan sorang mamat Japangg ni..
Mr Asben tegur dia..
%$##*..konniciwa..yokohama..yamashita..hait..hait..
oh, derang cakap jepun, tp bukan y tu..
aku xpaham derang kata apa..

pastu..the jepun n family g arah lain..
aku n family g arah lain..

Mr Asben : Tau x, dia tu dulu penah Sony bg cuti rehat..
aku : ye ke..napa..?
Mr Asben : sebab dia kerja sampai sakit..?? 
aku : gtu skali?? sakit cmana?
Mr Asben : workload banyak sgt..dia serap sorang2.. pressure.. kerja sampai biru muka dia..
aku : haaaa??!gila..
Mr Asben : then, SOny bg dia cuti rehat khas..

aku yakin, cuti rehat y d beri khas tu pun bukan Jepun tu y mintak kan..
ish2.. that is Japanese Style --> kerja sampai mati!

aku ni, sikit masa lagi, kna sambung PhD ni..
ada hati nk g Japan, sbb aku suka cara Japanese kerja..
soalnya, aku boleh cope ke????
risau lakk..

orang xberapa Jepun ini..

di suatu mlm, 2-3ari lepas..+- kul 9mlm..

aku : mana?xbalik lg ni..?
Mr Asben : masih kt ofis.. XXX xdtg kerja arini.. XXX pun xdtg.. Abg XXXX ayah dia meninggal..kna EL tetiba..kerja banyak nk kena cover ni Yangg..
aku : mm,esuk2 abang sakit mcm Jepun tu..baru tau!

MORAL : "kita orang Malaysia.."
hehe..cm xde moral je Lea..

4 comments:

akma said...

Saya orang Malaysia thats y la hari2 saya balik kerja on time. heheheeh.

Alaa work is never ending story. BAgi saya laki boleh la kalau perempuan kerja ala kadar dah la layan anak lagi bagus kan kan kan,,,,

kahkah! teruk betul pemikiran saya, tak prodactive langsung!

ayu said...

sama mcm akma..ayu pun tak mau stay lama2 kat ofis..nak balik cepat je kerjanya..

lea, thankss ye..

Ibu Iman said...

keja sampai mati.. memang bagus org jepun kn? kalo org melayu? hihihi...

:: Mrs.Eady :: said...

salam balas kunjungan nie :)

btw..treaser tu perfume baru bau dia sweet,fuity, soft spicy,floral & rose..yang ni harga dia 200 lebih..

lola tu pun perfume baru bau dia fresh & musky..sedikit kuat berbanding dgn oh lola..harga dia RM220..