CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, December 23, 2011

Calling Avent Manual users..again!

dalam entry ku y lepas..
sungguh banyak feedback y di terima..
TERIMA KASIH kawan2..

erm..atas testimonial anda..dan anda..dan anda..
maka aku BERSETUJU lagi NEKAD..utk memilih Avent manual..
utk breastfeeding Journey kedua tahun hadapan..

hujung2 taun ni.. banyak laa offer breastpump..
banyak je store online y jual, dan pilihan harga jugak lain2..

utk avent manual..
ada 1 store jual 2 Avent Bpump ni dgn harga y sama..
tp aku blum pernah guna pump n product Avent ni..
maka, sekali lagi..
mohon jasa kalian..
mana antara berikut LEBIH BERGUNA..??

1) Avent Manual..basically masih ada pam y bakal berjasa tu..
skali ngan set y mengandungi VIA storage namanya..
y aku paham, menda ni macam nk transfer2.. n boleh pakai utk simpan..
dan boleh buat feeding botol jugak (ehh..??)
tp nampak mcm byk connection.
ada masalah 'tutup xketat' ke hape nnt ek..??


2. Avent manual jugak..
ngan set/pakej y lebih simple..
iaitu Feeding Bottle Avent..125ml..
erm, nmpk macam xde apa sgt,
tp stau aku, botol avent ni mahal jugak ni kan..


makanya..again.. TOLONG AKU PILIH yek..
Pendapat anda sgt DIHARGAI!!

erm..to reveal..kt gambar no.1 tu ada website kan..
dr research aku, ctu plg murah bleh dpt avent ni..
RM160 tmasuk postage..
klu ada y tau y lebih murah drpd RM160 (tmasuk postage) 
nk NEW set..tamau USED/PRELOVED ek..
sila inform...makasih daun keladi!

7 comments:

littlehumblelynn said...

Lea

dulu kak lin beli avent di SOGO..selalu SOGO bg better deal jugak..

kak lin beli dulu manual-dpt botol 4 bijik rasanya & storage bag..x ingat dah berapa reganya..rasanya kak lin kalo jd LEA amik opt no 2 :))

mama tisya said...

bli yg set beg la...ada 4 botol (2botol kecik 2 botol besao) + pam + ice pack tp tk sure packaging br camner..dlu bli rm 229.90 tk silap tp biasa regenye 279.70...kalo nk tgk gmbr bole tgk kt blog label breastfeeding

http://mamatisya.blogspot.com/search/label/breastfeeding

bab storage tu bole guna bekas dadih tkpn yg mcm plastik tu..lg jimat space..kalo yg avent punye mhl and beso..

My Aisy said...

hi...aku pakai avent pump nih gak...tapi masa beli first time trus pilih yang first choice tu...kekadang agak mudah klu lepas pump then trus bagi kat baby...or pump terus simpan...tak yah cari container lain utk simpan...pasal masalah tutup tak ketat tu rasanyer tak de terjadi pulak...yup botol avent agak mahal...klu duk area jb leh lah shopping barang avent kat s'pore...mmg lebih murah banyak dr kat m'sia...ok tu jek...selamat ber breastfeed...

♥ Elin ♥ said...

elin guna no2....sehingga sekarang masih kawan karib elin.dan rasanya x der masalah untuk guna container yg lain.sebb cooler bag mmg sgt muat untuk adik beradik tuh (manual pump+3 container + 3 ice pack)

senang.mudah.cepat. :)

have a nice day dear.

Haris Zuhaina said...

As Salam, dear.. try lah sarakids pya...:)

Yaati Nor said...

nape tak beli spectra 3.auto/elektrik dan double pumping..double pumping sgt bagus..

diyana mahmud said...

saya guna avent manual gak.yg jenis kedua tu. senang nk bawa pegi kerja. x berat hehe.