CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, January 2, 2012

Meroyan

adeh..entry pertama 2012 dah tajuk ntah pape negatif kan..

alkisah aku y meroyan..
mencari banyak menda utk persediaan menyambut baby baru
2 menda y penting dan mahal!
water heater n deep freezer..

31.12.2011..aku round 4-5 kedai/pasaraya besar..
mana tau ada rezeki terpijak, dpt murah2..
MEMANG MURAH!..tp biasa laa..
klu murah, jawabnya cepat abes..
Deep Freezer jenama ELBA, 100L, Tesco jual RM440 je!!
memang meroyan klu xberjaya dapatkan..
ikut ati nk je amek y display unit..
tp teruk sgt conditionnya aku tgk..
kemik sana sini..
xberani la..
pastu jeling2 water heater..harga boleh tahan..
ada y berkenan dlm RM220..

tp xamik laa, nak survey lg..

pastu terpikir nak cuba nasib di Tesco lain..
mesti promotion sama kan..

g laa Tesco Nilai..
waduhhhhhh..xde pulak, xtau laa display pun dah kna grab
atau mmg xde jenama tu d jual kt cwgn tu

so, lupakan deep freezer jap..
intai2 water heater.. 
gila, jenama y sama, model y sama, dia jual RM139 je!!
aku terus amik 1..
yayyyyyy~ dapattt..

tp still xsedap duduk sbb misi deep freezer belum tercapai..
byk je kt mudah, tapi, barang letrik..
ramai y bg pdgn peribadi 'elok beli y baru je'
sbb klu rosak, last2 kos sama je nk baiki dgn beli y baru..
Mr Asben pun bpendapat y sama..

aku dok la memujuk ati..
"lama lg.. 
ada satu setengah bulan lg sblm deep freezer tu btul2 nk pakai..
harap2 ada sale best2 lg sblm aku lahirkan baby.."

tp ati ibu mengandung ni mmg asek meroyan!
susah nk pujuk, susah nk sedapkan..
huuhuuu..

eh..aku jumpa storage bottle jenama baru..
comel dan kiut..
meh tepek gambar..

cantik x..
meroyan lagi, lalu membeli 10pcs utk percubaan..
hahahahaaa..

8 comments:

pizet said...

x try kedai letrik lain ke? cam senheng, x pun kedai letrik biasa..sebab kebiasaan deep freeze ni kena tempah dan sometimes kedia letrik biasa lagi murah dari tesco ke giant ni

suhaina laui. said...

salam tahun baru....dh buat persiapane rk...sue xbuat ape2 just duk tilik baju akif dulu pilih yg ok2 boleh baby pkai lagi ;)....mcm blurrrr jek ;)

eda_ej said...

ade mase lagi nak tinjau2 ke kedai lain.. harap dapat yg murah dan berkualiti... =D

semut-terbersin said...

perghh mmg murah! aritu kita beli elba 100l tu kat tesco paling murah 599! itu pon dah meroyan sampai 3 tesco kita terjah! 3-3 tesco semua habis stock! lepastuh pasrah tunggu 5 hari stock sampai kat mutiara damansara, baru dapat betul2 hangkut balik rumah!
aiseh! mmg meroyan lah kalu tak dapat deep freezer dgn harge semurah itu sbb dah ternampak harge macam tu..kan?

CHeeSYaNa said...

uiks.. water heater apa dapat RM139??? btw, try le g HLK.. mintak tawar kaw2 punyer, yer :)

Imaan09 said...

yana - Pensonic..dengan pump plak tu..

Haris Zuhaina said...

As Sala,. Just nak shara-Smlm br terbaca dlm paper Metro. Faber kluaq deep freezer baru, jenih tgi cam pati sejuk biasa.. Susunan cam lebih teratur ja tgk..

Yaati Nor said...

ibu imaan perluke deep freezer baru2 bersalin nie..peti ais biasa tak cukup ke?