CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, December 27, 2011

..2011..

tinggal 3 hari je lagi nak duduk kt 2011 kan..
amacam tahun anda..? besh x..
tahun depan, mesti laa kita nk lebih baik dr y tahun ni kan..

sebagai orang islam.. sedih jugak kan..
banyak resolusi dan coretan kenang2an y dia buat berdasarkan tahun Masehi..
mungkin sbb lebih mudah nk ingat..
Tahun Hijrah dan kalendar Hijrah, kita hanya ingat yang penting2 je kan..

ok..2011 kami..apa y ada ek..?
aku list down y ingat je laa ek..
1) aku mula duk umah sewa baru awal taun 2011..so, dah nk dekat setahun dah laa..

2) Raya tahun 2011 aku raya kt SABAH..besnyaa.. taun depan xtau lg turn siapa.. tp dr taun 2011, dpt disimpulkan, mmg meriah klu balik raya puasa di Sabah (sbb nek flight bagai..cuti lelama) dan mmg meriah klu balik raya haji kt Kedah (sbb korban..n bleh gelak2 siang daging..sbb xpenat puasa..!)
 
3) Ruhil pindah cawangan taska.. aku kna hantar lebih jauh laa..pengorbanan gak tu, pg dan petang..tp xpe, demi mengekalkan hot seat kt taska tu.. alhamdulillah.. Januari 2012 bakal kembali ke taska baru..

4) Tahun 2011 menyaksikan turun naik kewangan keluarga aku y sgt kritikal.. dgn gaji x jalan 3 bulan.. savy total lost kna tambah duit.. tp syukur, Mr Asben dinaikkan pangkat, n dapat bonus dgn kadar y x d sangka2..
2011 jugak mengajar banyak pasal ilmu kewangan.. sbb sblm ni, mmg buta laa pasal bnyk menda berkaitan kewangan ni..

5) Cuti belajar aku abes.. mula 2009.. skang dah tamat.. tp kerja master ada sket lagi..

6) Tahun 2011 aku disahkan mengandung pada Jun 2011.. tp baby tetap akan jd "baby 2012", insyaALLAH

7) Tahun 2011 xbanyak jenjalan pun.. bleh kata xde laa.. just ikut y dirancang oleh company Mr Asben (Bukit gambang).. ngan y dpt free dr Legend..y btul2 rancang nk bercuti banyak y batal.. Langkawi.. Singapura.. huhuu.. pendek kata.. tiket y beli awal, sgt xbagus.. sbb bila nk dkat2 br tau mcm2 halangan..last2 batal.. walaupun tiket murah..tp duit gak tu kan..

8) rekod kesihatan, alhamdulillah.. xde sapa2 masuk wad bagai tahun 2011..Ruhil sihat2 saja..spanjang tahun, dmam 1 @ 2 kali je kut.. ALHAMDULILLAH..itu y paling penting.. aku xde demam langsung..alhamdulillah..cuma d awal trimester pertama,banyak gak mngada nye.. Mr Asben pun sihat2 saja..cuma aritu dpt 12 jahitan kt kaki dia..hehe..

9) 2011..barang apa y beli baru ek..? xde pape sgt pun.. aku beli Nokia cikai ni..tu pun dipaksa rela sbb hp lama tu lama sgt dah pakai..Mr Asben berhijrah ke iPhone nye.. gajet xde tambah sgt sbb klu banyak pun xde masa nak mngadap..barang umah pun xde pape y tambah.. cuma TV samsung aku dah jual.. sbb mcm org kaya lak ada 2 bijik TV kt umah..so, tinggal Bravia tu je la..  then aku kehilangan savy (walaupun kira harta adik aku, tp masih atas nama Mr Asben n aku plak byk sgt kenangan ngan keta pertamaku itu)

10) Perniagaan sampingan.. Lovestitch.. mencatatkan keuntungan tinggi.. dan kepenatan berganda..namun kepuasan berdouble-triple..hehe.. Taska tempah kt aku 2011.. sebanyak 80 pcs kesemuanya..berjaya! y org lain tempah pun banyaaaak jugak..ALhamdulillah.. hasil sewa Legend, agak slow..tp itu lebih kpada nk serve kawan2 je, bukan nk kaut untung pun.. Bisnes insuran Mr Asben, alhamdulillah.. tetiba je melonjak naik,rezeki ALLAH, sbb dia buat part time n xberusaha sgt pun..

11) RUhil Imaan weaning off dr breastfeeding pada usia 22bulan.. sedey.. seriou..aku amsih merindui saat2 indah masa dia masih bfeed.. huuu.. wean off pada Ogos 2011.. xpe laa..sambung 2012..utk adik pulak, insyaALLAH..

12) Sedih..2011 Moyang Mr Asben meninggal..sakit tua + kencing manis.. Indahnya, dpt tumpang sekejap merasa ada moyang.. dan Ruhil merasa ada tok-nek (sbb dah xtau nk panggil apa..).. tahun 2011..itu sahaja kehilangan org2 y terdekat.. semoga 2012 nnt panjang umur belaka..amiinn..

ok..sekian, itu 2011 kami..

seperti biasa.. 2012 diharap lebih baik, lebih mudah, lebih cemerlang, lebih bahagia..
apa2 pun, smua akan di hapdet dr semasa ke semasa kt blog ni laa kan!

thanks for reading kepada smua selama ini ye.. silent reader, follower..y suka bgkomen/feedback..anda SANGAT2 DIHARGAI..n anda smua mmg besh!!!

4 comments:

Cik Muda Sae said...

gembira bila baca rentetan 2011. . .segalanya berjalan dengan lancar. Alhamdulillah~

umialya said...

banyak kenangan pahit manis 2011

diyana mahmud said...

terjumpa blog ni sb baca cara nk psng ring langsir.. then br sedar anak kita stay kat nursery yg sama n saya keja kat ukm jg..haha.. what a small world. salam perkenalan..:)

iizla said...

tajam betol memori dapat recall memori pahit manis.

pastu jeles tengok dpat BF anak sampai 22 bulan.. anak sy baru 3 bulan pon dah x berapa nak susu badan.