CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, November 25, 2011

calling AVENT manual users!

salam satu Mesia..ape hal y formal sgt pagi2 jumaat kan?
Ruhil Imaan berjaya breastfeed 1 TAHUN 10 BULAN..
pas mengandung aku dah wean off..
cerita wean off masih hutang lagik!ayyyakk..

sepanjang tempoh itu..aku pengguna setia Medela Harmony..
memang harmoni!
cuma y aku xsuka, susah nk basuh..sbb bahagian bawah y kuning tu xleh bukak..
bayangkan betapa seksa setiapkali nk basuh..
kena korek2 lubang2 kecik ngan pin,utk buang segala kulat
aku sendiri geli tgk..
disebabkan dah rongak sana sini dan masalah di atas..
ditambah plak dgn harga y murah masa aku beli dulu..
maka aku dh 'buang' harmony kesayangan y banyak jasa tu..

anak kedua.. say YES to BREASTFEEDING again..INSYAALLAH..
biar ada pengalaman.. 
namun, tetap aku mengharap pada ALLAH, mudah-mudahan susu meriah..
moga rezeki anak aku semurah malah lebih murah dari Ruhil Imaan dulu..
amiiin..

teringin kegatalan pulak nk test breast pump yang lain..
namun masih mode MANUAL menjadi pilihan hati..
mudah.. anywherebleh pam..
AVENT katanya sangat besh!
ada y nk bg testimonial..??
aku tertarik pada 'massager' ydikatakan besh!
ya ka??

aku sudah mula survey2.. 
oh..body breastpump tu sendiri pun BPA ek??
pencapaian y bagus..

sila bagi review..
apa itu ISIS..?
apa itu VIA..?
y penting.. apa disadvantage AVENT??
bukan nk kutuk, nak tau je..

Thanks ya.. pendapat anda dihargai!
klu ada y nk letgo pun sila maklumkan..
klu deal sgt cool, bes jugak tu!

11 comments:

Ina Hashim said...

Avent Isis(manual) memang tetap di hati walaupun akak dah penah guna Medela Freestyle yang ribu riban sekalipun......

kebaikan:
-kejap je leh dpt letdown sbb ada petal massager dia tu
-dapat pam hingga B betul2 kosong...ke titisan terakhir
-B tak sakit bila ngepam

keburukan:
mana2 manual pam pun pasti lenguh tangan bila ngepam

♥ Elin ♥ said...

so far x der masalah pakai manual avent..
cume paling best pakai manual avent nih pump blh dapt lebih dr pakai manual yg lain.selesa.

mudah dicuci.

ttg isis tuh cube kamu tnye pakar elin..x reti nk jwb hiiih..

Imaan09 said...

elin.. thanks for up sharing..

kak ina : thanks byk2.. keinginan nk avent manual dah nek jd 92% ni..haha..erm, xkesah..sy dah rasa kepenatan manual..tp bg sy tu xjd masalah..!thnks again..

pizet said...

review pz ok la berbaloi guna tapi bila dah berfreestyle x guna lama dah event tu..nk letgo sayang plak byk kenangan tu

EllyEllies said...

Avent manual the best!! hee...

sangat selesa & senang nak LDR

xde bising..leh control..so leh pam dmana2..hee

littlehumblelynn said...

Lea

kak lyn pengguna AVENT MANUAL tegar sejak bersalin auni..

dah try few Bpump still suka dgn avent..x reti nak bgtau m/mana..cuma mungkin x suit dgn b/pump lain..

mama tisya said...

manual avent mmg best...kalo guna manual ni kt mn2 leh pam..tgh driving pn bole..hehehe...kalo guna letrik or bateri leceh skit..tp ada org ckp guna manual lenguh..tp kita alhamdulillah ok...dpt breastfeed tisya selama 2thn 1/2

Baie said...

org guna tiga pam sepanjang breasfeed sofieya, avent manual, medela harmony dan freestyle..mmg yg paling senang dpt LDR guna avent manual..sgt lembut sebab ada petal massager tu.

Cuma tukar ke freestyle sebab nak cepat buat double pumping..hehe. Lenguh sikit guna tangan ni. Selain tu boleh guna botol avent je masa pumping sebab wide neck, x mcm harmony/freestyle yang boleh guna mana2 storage bottle.yang lain mmg terbaek =)

sisanizu said...

avent manual memang terbaik. Sy pakai dua pam avent ISIS manual dan spectra 3. Spectra 3 tinggal kt UKM.pakai mase kt ukm je. Avent manual pakai kat umah,mase balik kg, bila travel kat luar dll..memang suka dan senang cuci. Bg sy tak lenguh pun pakai pam ni..lg cepat hasilan susu berbanding pakai spectra3. sekian berita dr pengguna yg berpuas hati sgt dgn pam ni. ;>

Fatima Saiful said...

oo aku pengguna avent manual!!oh ok..EX pengguna manual avent..hehe.komen?SAAAAANNGAAAAATTTTTT SUKEEEE!!!skrg aku gune spectra7 sebab keburukan manual mcm biase laa...lambat dan lenguh. mcm dulu(zaman Aqil), manual nih aku gune time travel dan bebila B bengkak tengah malam.capai manual kan senang. balik keje gune spectra7(auto-sebab susu byk giler time balik keje so kene cepat keluarkan).Skrg pam manual ku itu, ku wariskan kepada adikku dan alhamdulillah masih boleh pakai. Bayangkan sudah 2thn++ masih elok.so aku SANGAT mengesyorkan AVENT kalau nk manual la. Kalau yg auto aku rs, jename Spectra da memadai kot. sebab avent mahal sgt yg auto..:(. Skrg kalo travel ku mermet(btol ke eja?)je.YURP!!lenguh giler dan sgt merindui avent manual ku!!!!!!!!

azura samsuddin said...

zura sejak awl mmg pakai spectra3 jerk n kalo g hntr servis baru guna manual, utk manual zura pilih medela harmony :) zura suke MH sbb mmg besh dr segi sunction nye pun besh :)