CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, April 2, 2012

Luar Hari

setelah 40 hari aku berada di fasa "dalam hari"
maka..skang dah di LUAR HARI..
sebabnya berpantang suda tamat!
nak kena 'yehaa..yehaa' ke?
orang lain ye kut..aku tak..
mak aku jaga, memang dah dihidang2kan menda2 'tak boleh' kt aku..
tp sebab kata berpantang ni ikut 'mak-kita-xboleh-makan-apa'..
maka still aku tak dikira langgar pantang..hoho..
dalam 10hari terakhir mak aku balik kampung dah..
maka kelam-kelibut membuatkan rutin pantang turun naik..
makan main aci-dan n aci-belasah..
bukan makan ais ketul ke apa..
tp kdg skip mkn! sbb xsempat..
amalan2 lain, kdg buat kdg xbuat..

ok..after 42days.. aku check..
pilis ada banyak lagi sbab sis y jual aritu bagi extra 1 kotak!!
param ada 2-3 lg y xpakai..y lain dah selamat.. 
so, nnt2 waktu tenang (y ntah bila) aku nk pakai, utk abiskan
Minyak Herbanika NR.. y ni aku nak 'Horayyy'
puas ati..pakai sampai ke titisan terakhir!
pil kuruskan badan Amway..ada seminggu lg kut utk aku habeskan..
sebabnya aritu start mkn lambat, nk monitor kuning dulu..

aku bercita2 nk teruskan bertungku, berbengkung dan pakai stokin bebila sempat..
mmg best dan aku suka 3 menda ni.. cuma masa kdg2 xmengizinkan..

mm, aku dah dapat berat badan sebelum mengandung Nouri..
tp xde apa nk dibanggakan, sebab aku mmg domok pada masa itu!
maka harus work out sikit lagi..

perancangan..
cuti masih berbaki 50hari..
banyaaaaaaaak menda nk buat, termasuk tulis teknikal paper dan taip tesis bg habes..
tp duk umah ngan baby, tau aje la.. serba tak-sempat!
Ya ALLAH..permudahkan lah!

doakan aku yekk..

6 comments:

ch@ said...

kita punya pil langsung tak berusik. takpe ek kalau mkn. hihiii. teh dia lagiiila, bau pun hazab. huahuahua. guna tang minyak je la. sampai punah tutup botol tu dikerja dek auni.

Nad @ MamaZakwan said...

moga segalanya dipermudahkan :)

Anonymous said...

mek. mu amik 3 bulan ye? aku ada dgr somebody cakap something yang sepatutnya semua antara kita perlu tahu bila amik 3 bulan cuti ni...orang tu pun baru dapat tahu masa pergi kursus bersara tempoh hari...which is memang tak adilla sebab tak diberitahu dengan jelas...mereka yang amik cuti bersalin 3 bulan tempoh hari pun lagi tak puas hati...KAM

bunga_rose said...

paling best masa pantang sbb kita akan btl2 pantang makan, pantang angkat berat, pantang klu tak bertungku & berstokin.. so as a result leh la kurus cepat...
tapiiiii nape erk lepas je abis pantang, ssh nak kekalkan pantang tu, pastu badan pun naik cam kena pam (cakap kt diri sendiri ni sob.sob.. )

selamat teruskan pemantangan hihihi

nur said...

kejap jer dah habis pantang...
selamat menulis paper dan tesis... fuhh, akak boleh rasakan cabarannya menulis dgn anak kecil... caiyok caiyok!

juelee said...

suka time pantang, time ni la boleh kurus sbb makan berjaga.... heheh jue skang dah berlemak sana sini bk...