CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, April 26, 2012

Makan je pandai..

Pandai ke aku bab baking..??
Ntah xpernah dibuktikan..
Dah dasar pengajar dan pendidik..secara teorinya aku tahu..
Tp praktikal, agak2 jadi x..
Hakikatnya aku malasssss nk buat kek/kuih bagai..
Sebab hakikatnya aku ada great baker in da house!

Cek Su Ims..
Hahaha..oderr saja..
Itu laa punca aku xpenah buat kek2 bagai ni kut..
Ada y boleh direquest sesuka hati sesedap rasa..
Tp ikut laa..kdg aku request terus dia bangun capai mixer dan telur..
Kadang aku request dia buat muka cam nk bg mkn pelempang dulu…ngeh3..
Timing xkena la tu kut..

Walaupun aku xbuat..tapi hakikat lagi
Aku penyokong kuat..aku pemberi komen membina yang paling setia!
Walaupun kadang2 xdapat merasa..
Ye laa..klu kek yang dibakar utk tempahan org..
Aku komen itu ini.. pastu hantar kt customer..abes!
Xde nye Cek Su nk buat sebijik kek lagi khas utk si pengomen ni..hehe

Semenjak 2-3 menjak punye keleksi kek..

Rainbow.. siap buat finishing ‘basket wave’ ala2 Baskin Robin..

Barrel Cake..mcm kek besday Ruhil dulu..

Cheese Cake.. sedap as it always be..

Black Forest..

hah..! Ini KESAN SAMPINGAN bila kt umah ada bakers..

kadang dia makan Philadelpia Cheese mcm mkn nasi je..
gila macam orang kaya anak aku!

6 comments:

Yaati Nor said...

hahah Cik lms penah gi kelas belaja deko kek ke?kagum gak hasil dia..tgk kek dia nie..peralatan semua cukup nie..yg tak tahan ruhil makan cheese phili tu mahal tu..bg dia cheese cheddar keping2 tu dah..hahaha zahra stanby cheese cheddar slice tu je dlm peti ais..dia dah tahu port cheese tu kat mn..

littlehumblelynn said...

lea

untunglah adik boleh baking kan..

boleh tumpang makan kek yummy2x

Nad @ MamaZakwan said...

waaa...
best la ada pembuat kek yg sedap kt umah!

bleh order je bile2 masa..heheh :)

lurun namzar said...

sronok kn klu ada baker kt umah.
saya yg jadi baker kt umah pn sronok bila tgk adik2 mkn xhengat dunia. :)

Aleyn said...

Wah...best dan mantap keknyer

mama rifQy said...

wah..bestnye ade org pandai nak buat kek! sonang!! main order je kan? kite ni pon same..tak reti n malas jugak!!