CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Sunday, April 15, 2012

Dah slim..TAPI..

aku dah turun berat badan dengan sgt banyak..
dah dapat pun berat sebelum bersalin..
tapi..
ada menda merunsingkan aku..

aku makan xberenti2..!
aseeek laa lapar..
pas makan lunch atau dinner..aku terasa lapar lagi..
air pun telan banyak bergantang2..

sbb BF ke ek..?
breastfeeding normal la macam tu kan..
kang klu xmakan  xde susu plak..
dah tu..
kalau ini macam..
aku rasa sia2 pantang/diet aku 1-2bulan ni..
bakal naik dan gomok dalam masa y singkat ni..

nak wat cmana ek..!??

5 comments:

Nad @ MamaZakwan said...

jgn ckp camtu zaa...
kite pun mcm zaa gak ni
berat dah turun tp nak maaaaaaaaakan jek..hhuhu!

kita sama2 pk cam ni la..
berat lepas bersalin yg kita dpt tu akan MAINTAIN jek

sbbnye lepas makan bf baby..pastu lapar balik, bf lagi, makan lagi..
kirenye
penuh lepas makan, pastu kurang balik sbb kasik kt baby, pastu penuhkan balik tangki..pastu kasik kt baby lagi...hehehe..

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

ini satu masalah niekan...
tapikan kata orang klu kita BF payah nak naik berat badan...
betul tak????hehehehehe moga berjaya kekal mantain...

CHeeSYaNa said...

dont be like me! Time pas pantang, mmg boleh pakai balik baju kebaya n kurung moden semua.. 3-4 bulan pas naik keje, start mengembang dgn jayanyer sbb guna alasan Breastfeeding utk makan banyak giler :( kesannyer, Zarif dah tak BF pon still mommy nyer tak surut2 lagik berat badan seperti selepas pantang :(

Yaati Nor said...

sama la dengan saya anak 1st bagi alasan makan banyak sebab nyusukan anak. alasan tu tak boleh pakai la..lepas 2 thn nyusukan anak nyesal..sebab debab sangat..harap anak ni 2 nie dapat kwl mkn dan tak bg alasan macam tu dah..Lea pun sama yek.sama2 la kita beringat ye..hehehe

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

wah beshnye dah dapat berat bdn sblm bersalin. biasala tu mmg x dinafikan bila kita BF kita jdk kuat makan, tp x rugi pun BF sbb BF pun mmg mmbantu kita selim..teruskan BF..kalau lapar makan tp jgn la makan yg melampau pulak..heheh(kita pndai nasihat kat org, tp kita pun kuat mkn susah nak control nafsu mkn..hehehe)