CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, April 3, 2012

Plan to PLAN

family planning!
i plan to plan..
haihhh laaa..
 selepas lebih kurang setahun xpening kepala pasal ni..
kena pikir balik laa sekarang..
mau x mau kan..

soalnya..
apakah yang sesuai?
mana yang neutral?
mana yang menyenangkan..menyelesakan kedua belah pihak?
ahaa..itu part y payah tu..
cmana pun mesti laa korban salah seorang..

isu ni banyak dibincangkan kan?
obviously, xnak laa aku y ubah hormon..
suntik, perancang, implan..
satu sebab ubah sistem badan.. kedua sebab risiko ketidaksesuaian..
dah tu, apa yang tinggal!??
pic Googled!

target, next baby 2015!

terkejut dengar kenyataan bahawa kita boleh mengandung sebelum period pertama selepas bersalin..ya ka??? camtu, breastfeeding mommy mmg xbleh bergantung kepada ketaksuburan (xperiod) y disebabkan oleh bf..  mmg kena tambah dengan alternatif lain kan..

Apapun.. ALLAH tahu apa yang ditentukanNYA

5 comments:

ka . ka . mim said...

sy dh amik pn noriday, nk jarakkan jugak utk ke3 nnt, xmo amik risiko utk merancang scr natural, hehe

pizet said...

experience one member..hari keseratus terbabas trus lekat..edd pun sama dengan si abg..so bf bukan betul2 natural planning

ch@ said...

kita pun rasa nak ambil pil perancang, tapi tak start2 lagi ni, apa kes. hahaaa. now, merancang semulajadi aja.

QA's ~ mamapapa said...

saya fully BF & makan maajun anggun bestari..alhmdulillah,more natural :) boleh col @ sms utk try :)

littlehumblelynn said...

K.lynn lgsg x guna pil perancang sjk bsalin auni.takut,malas & hubby yg sggp berkorban utk merancang secara natural.