CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Saturday, April 21, 2012

..dan waktu itu tiba jua..

saat mendebarkan adik Nouri..
ye ke dia berdebar..?
ke ibu nya y lelebih.kihkih..

esok adik Nouri genap 2 bulan..
dan isnin ni tibalah saat bersejarah dalam hidupnya..

g sekolah!!

huhuu.. aku berdebar, cmana laa agaknya..
cuma aku agak cool.. eh..cooler.. sebabnya
dah penah ada pengalaman masa Ruhil Imaan dulu..
Ruhil dulu pun di usia 2 bulan jugak d hantar..
dan ke taska yang sama

d sebabkan dah biasa ngan sistem taska ni..
aku dah buat beberapa menda..

1) bukak mitten n booties..
ye..dah bukak..kt taska memang nk asah exploration kanak2 genius ni..
so, memang xpakai..
yay..aku dah buat lebih awal d rumah

2) latihan meniarap..
haha.. ini dulu sgt xsampai ati tgk Ruhil..
Ruhil tidur meniarap dr lahir..
tapi duk saja2 ditiarapkan memang dia marah..
tp taska akan buat..
latihan..!
y adik ni dah.. dr 1-2 mgu lepas dah di latih..
mula2 marah.. skang dh boleh angkat kepala..
relek2 walaupun tiarap..siap bleh senyum
cuma klu termuntah, dia akan nanges -> way of communication..nk gtau aku kut
so..nnt kt taska xde laa scene mcm kena dera mcm kakak ruhil dulu

3) Latihan guna botol dan EBM
ni pun kena laa buat..
dah jugak..
out of 5.. 2 kali dia reject..
tp aku cool aje..
bg aku, klu dia dh sgt lapar dia akan minum..
lg pun smasa latihan, aku ada..
normal laa dia tolak puting getah sebab dia tahu puting asli ada!

4) latihan mandi pakai air sejuk
almaklum, kt umah pakai water heater..
kat taska mandi guna air biasa..
alhamdulillah..dah ok dah budak domok tu mandi sejuk..

kali ni aku lebih cool sebab :

1) Ruhil dulu aku hantar dan aku g kerja..
yang ni aku hantar, dan aku masih meneruskan cuti 3 bulan aku..
buat kerja siapkan master d rumah..
so, klu ada call dr taska..aku bleh bedesup 5minit tepacak depan taska..

2)  dulu Ruhil hntar sebatang kera kara
adik Nouri ni.. ada kakaknya d taska tu..
haha..ada beza ke??
mcm laa kakak ko tu berenti main dan g pujuk bila dgr adik nanges

dan..ada beberapa menda masih dalam TO DO LIST!

1) susun EBM stock.. nk pindahkan y paling awal dipam ke bahagian atas
konsep FIFO (First In First Out)

2) kena bekukan icepack..
wahhh..dah bertahun xsentuh icepack..hehe

3) beli diari adik Nouri..
siapa y masuk taska ni kena ada diari..
bagi kt taska utk derang catat..

4) cuci tong coleman.. pun dah lama xsentuh..rasanya dah cuci..
xpe laa kita cuci banyak kali pun..no harm!


adik BOLSTER..jgn nakal2 kt sekolah ye..!

6 comments:

Qyla Aqilah said...

The pit stop of fashion lovers. We offer the range of dazzling and mesmerizing Sarees for your Baju Kurung,Kebaya and Kaftan, Punjabi Suits, Salwar Kameez exclusively imported from India. Various colors, designs, popular fashions, and textiles custom-made for you to bring colours in your life

http://dedazzlerzzshoppe.blogspot.com/

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

2 bulan dah nak g taska ye..
ok la tu adik nouri dah ada peneman kakaknya..
Ibunya pun dah prepare awal2 apa yg patut dibuat..xde la susah hati sgt..
yg penting stok EBM tu prepare byk2..

nur easy said...

semangat nouri.. bam2 sungguh. wah nak masuk school so training dulu kat umah ya.. b good girl ;)

littlehumblelynn said...

Adoikkkh geramnya tgk nouri.grrrrr

semangat!!!

Ok tuh htr awal2,ler her get use to new environment.mmg berat mula2 tuh,lama2 ok

CHeeSYaNa said...

Good luck, Nouri si bambam!

Haris Zuhaina said...

As Salam. Td terbaca artokel nih... terus teringat kat hampa..
http://nizarazu.com/2012/04/18/tidur-meniarap-adalah-dilarang/