CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, April 18, 2012

Dah TANGGAL dan Dah PAKAI

tgk ini budak debab..
apa y dah pakai apa yang dah tanggal..??

Yang dah PAKAI,,?
CD (Lampin Kain Moden)
yaaa.. ku dah CD-kan budak ini sepenuhnya..
seronok.. sebab hari2 tong sampah xpenuh ngan disposable diapers
terasa sgt2 "Go Green" bila CD-ing nih!
aku ada 25set CD rasanya..
puas laa budak domok ni pakai..
dan puas laa aku cuci dan jemur..
again, many thanks to kak Nur Bijen atas pemberian beliau dalam entry INI
sangat berguna..dan mudah2an ALLAH kurniakan pahala dan kebaikan kepada sis NUr setiap kali Nouri pakai CD..

************

apa pulak yang dah TANGGAL..??
tgk itu gambar.. dah tadak mitten n booties..
lebih kurang pas pantang aritu aku dah x pakaikan sarung tinju dan sarung kaki..
ni atas nasihat Nanny 911 aku laa ni..
siapa Nanny 911 aku?? nanti laa aku cerita..
sebab Nouri tdo meniarap..
so, sarung2 tu akan limit exploration nya..
ya..memang betul..
pas tanggal, dia dah boleh tendang2 dan cuba tolak badan ngan kaki
tapi gagal sebab domok!
dan dah genggam sana sini..
pegang baju aku..tarik rambut aku..
cuma kuku kena sentiasa pendek laa!
klu pakaikan sarung tangan, dia xboleh buat smua tu... kan??

erm..tgk ni.. cubaan garu kepala ka..?

haiii Domok!


mmm, haruslaa ada si penyibuk Kakak Lofel

kata kamcenggg..

6 comments:

Nad @ MamaZakwan said...

waaaaaaaaa...!!
sangat bambam!
lagi bambam dari nayli ni, hehe
hebat kan susu ibu ;)

bape kg dah ni?
suke la tgk budak ni..
suke sangat! geram! haha!

littlehumblelynn said...

Mmg semangat!!!!
Nanti dtg umah aunty yek,mau gigit peha bambam tuh!!!

Mama Lynd said...

Aku masih mencari posisi y sesuai untu meniarapkan anak aku. Dia meniarap sambil teleng. Sekarang dia hanya meniarap atas dada aku.

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

memang domot betulkan....tapi comel...
selamat berCD....

pizet said...

pz dulu pas pantang pun x pakaikan mitten botties tu bg dia explore...malam kalau sejuk pun cuma selimutkan dia ja

nur said...

Alhamdulillah, semoga CD2 tu memberi manfaat utk nouri :)

mmg tersangat babam la baby nouri ni.. xpe ek kalau buka booties awal? tp kalau perut baby tak masuk angin, means xpe la nak buka booties tu :)