CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, January 20, 2012

Botol SUSU

teringat nk tulis pasal ni sebab terbaca blog mira..

almaklum, ibu2 mengandung y se'geng'..
due pun lebih kurang je kan..
suka laa intai2 persiapan mereka..

untuk adik..botol susu apa nak guna ek?
kakak dulu, MAM..

adik ni rasa nk try y lain lak..
weego mcm mira??

avent?? - pakai y free tu..haha

tommee tippee?? - comel sbb kontot n gemok 

klu adik boboy macam xsesuai pakai MAM laa..kan..kan..
tau x apa y buat aku dilema nk pilih botol??
sebaaab..harga botol ni MAHAL..
dan ada risiko baby reject!
tambah klu breastfeeding baby..
lagi laa kena jaga, takut dia nipple confuse..

klu nk ikut..banyak lagi brand2 baru y boleh buat aku rabun..
  • Dr Brown..
  • The First Year
  • Safety Plus
  • NUK
  • Evenflo

suka tauu buat mak rambang mata..!

5 comments:

ka . ka . mim said...

iman suka sgt botol baru die... selalu jer nk nenen guna botol baru... tp gtau iman pakai botol baru time nk gi jln jer... kalo kt umh pakai yg avent lama tu jer.. utk adek, lmbt lg nk pakai kot, persiapan jer.. psni kalo beli utk kakak, utk adek pn kena ada gak... dh ler adek byk pakai brg kakak... sian adek... hehehehe

Mama_Nabihah said...

salam perkenalan.

saya pun sekarang ni tgh dok pk nak guna botol susu brand apa utk 2nd baby.

1st baby dulu, sama gak guna MAM. Tapi, scan last 2 weeks, doc kata insya Allah baby boy. Saya pun berpendapat kalo baby boy mcm tak sesuai guna MAM.

Maybe guna tommee tippee sebab comel. hehehe..

littlehumblelynn said...

Dulu auni pki avent jerk.ok jer,x confused pun.tp byk review tommee tippie ok.

Yaati Nor said...

yang penting klu tak nak bg dia confused.dalam pantang fully direct feeding. lps pantang je guna botol sekali sekala. mcm zahra dulu botol apa2 pon ok janji puting dia lembut.saya guna punting leper yang fify punye..

umialya said...

akak tak reti nak bagi cadangan sbb si alya x g2 pandai minum pakai botol, kdg2 lagak ngan botol je lebih, minumnya tak