CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, February 1, 2012

Barang baruu..

berkisar tentang barang Ruhil Imaan..
xla baru..ada y dah lama..
ada y baru sampai semalam..
tapi aku nk review gak laa..

1) Gyro Bowl..

-best..memang xtumpah..
-harga aku beli kt store kt econsave RM16..murah kut sbb xperlu tambah postage cost..tp online store banyak dah jual RM10 je..(postage kna tambah +- RM6)
-yang x bestnya bila maknye nk kacau2 mknn dlm tu.. kena pgang sbb asek gerak2..nk cuci pun agak susah sebab gerak2 n banyak lapisan..

2) IPAD for KIDS..

-ni pun aku beli jugak utk Ruhil Imaan..
-harga RM40 including postage..skang lagi murah sket kut aku rasa.. 
-bleh laa nk buat main, tp agak xsesuai dgn umur Ruhil aku rasa.. klu utk 3y and above mungkin laa
-bagi aku xsesuai kalau budaknye dah biasa main iPAD/iPHONE yang betul punya..hehe. dijangka akan menimbulkan kekeliruan, sbbnya dia asek tekan je butang kt bawah tu sbb klu Ipad betul, tu kan utk menu..hehehe..

3) Botol Tommee Tippee

-asalnya beli kt adek.. tp beli kt kakak skali laa.. kebetulan Taska minta botol baru y ada scale.. sbb botol skang xde tanda berapa oz.. so, aku bg tommee tippe y baru beli. Mmm,puas laa dgn scale mark dia y sgt2 clear..hehe, kebetulan je tu.. : )
-so far ruhil ok je ngan botol tu, tp teat no.1, maka kna cari teat nombor besar sket..klu x, lama jadinya dia nk sedut sebotol susu..
-botol ni sgt cute..gemok n pendek..tp aku amik y kaler grey biasa je..kan skang ada warna pink ngan biru y lebih mengancam.. xpe laa..sebagai permulaan.

piccas googled

7 comments:

nur easy said...

kita pun dah pre-order ipad tu.. simpan dulu lah kut tgu 3yrs nanti hehe ke maknya main dulu ;)

ka . ka . mim said...

belum jumpa lagi mangkuk tu kt sini..

ch@ said...

hahaaa mangkuk tu. btl2 rasa teruja. tapiii mengenangkan dah byk nar mangkuk tuk oni, tak beli la. ipad tu bagus utk bdk2 yg tahu menghargai. sbb dah belikan oni laptop,habis patah dua kena pijak. kita gigih mengumpul avent. hahaaa.

kesimpulannya, nafsu emak yg melebih. wakakaka.

CHeeSYaNa said...

Okes.. weekend ni nak carik mangkuk tu kat econsave.. tensen kalau dia makan cereal abis sepah satu rumah!

Zarif pon kakak suh tukar botol sbb bagi botol avent yg kecik.. tak cukup.. mmg nak beli tommee tippee macam botol kat umah..tp kat manjaku takde stok plaks.. kalau tak, bleh sama ngan Ruhil :)

Haris Zuhaina said...

As Salam. Dear, mana bli Ipad 4 kiddo tuh ya? cam besh plk... :)

Izyan Helmi said...

hi dear..next time nk beli brg2 baby boleh la tgk kat nuriz shar k..i ade jual avent..TT n many more..

http://www.facebook.com/nurizshar

do add me k :)

Haris Zuhaina said...

as salam. ipad tuh bli kat mana? kami berkenanlah nak bli bg anak kami :)