CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, February 20, 2012

20/02/2012

..kul7.30pg..
ketika entry ini ditulis..
status aku beranak xberanak lagik..???
jawapannya...

*


*


*


*
NON-HADO..

isk..sungguh menyeksa jiwa..
sebab xlarat nk mimpi beranak dah..
jadi igauan di tgh mlm lak..
bangun2 ingat real..rupanya belum..

makin lama makin mendebarkan..
SMS orang tu orang ni, tanya menda2 remeh..
macam first timer dah lagaknye..
muahaha..

arini 20/02/2012..
esok 21/02/2012
lusa 22/02/2012
mana2 3 ari ni santekkk nombor IC anak aku kan??
heeeee..

seksa batin tul nk tunggu ari khamis utk next check up (klu sempat laa)
mula laa terpikir..
"klu khamis nk MENYERAH DIRI kt doc Khamsiah.. baik aku g awal lagik je.."
(kepada y bertanya cmana proses stimulate oleh doc..
caranya, buat pemeriksaan bukaan rahim macam biasa.. then masa seluk tu, doc godek sikit..ni akan menimbulkan rasa ala2 senggugut..ikut pengalaman lama, pas buat tu, rasa senggugut tu mula laa berterusan dan makin lama makin kuat..just nk mencetus-mulakan rasa sakit.. proses ni, bg aku xsakit pun..tp xtau laa orang lain)
tp otak hamba ni.. duk laa memikir kerja2 ofis y masih bersisa..
xyah laa pikir kan, sbb selamanya akan bersisa! isk...

memujuk ati..
'ala..second time dah..mesti lagi mudah..
memang laa sakit.. tahan je laa..dulu kan dah pernah rasa.."

tapi ada waktu datang watak jahat dalam diri..
mula laa pikir menda2 menyeramkan..
"secara logik..dari 1 nyawa nk jadi 2 nyawa.. mudah ke?"
"ada ke orang g beranak macam g berak je..?"
mesti laa xde kan..
huwaaa taqoooooooooooot..!

aku g baca plak fakta kt blog Akma
Badan manusia hanya mampu menanggung kesakitan sehingga 45 Del
Tetapi semasa bersalin ibu akan mengalami sehingga 57 Del
...yang bersamaan dengan 20 tulang dipatahkan serentak..!

..ohh baby ibu sayang..best sangat ek duk dlm perut ibu..

7 comments:

akma said...

KahKahKah Chill ok mama Ruhil. 1st baby saya keluar awal tapi 2nd baby overdue sampai kena paksa keluar. senasib jugak kot. HiHihi (gelak gelak eee jahat betul mama Nay-Ra ni ;p)

:: Mrs.Eady :: said...

semoga semua nyer dipermudahkan,amin..

ayu said...

dont worry ye lea..moga dipermudahkan..act kan, masa bersalin danial dulu, ayu dah boleh rasa dah tanda2 awal...hehe..apa2 nanti bagitau la ye

suhaina laui. said...

ade geng rupenye mimpi beranak! huhuhuhu....esk ken ag mik surat doc kalo x branak jugak 25hb warded n induce!...mau nangis!

littlehumblelynn said...

LEA

ALLAH nak bagi pahala banyak2 tuh..Allah nak beri yang lebih baik..mana tau kali ni lebih mudah..

selawat , istighfar banyak2 dik..ini masanya ALLAH nak kasi pahala berganda2..

mamalieyna said...

saat mcm ni mmg serba serbi tak kena, hope dipermudahkan..Insyaallah..Amin..

farwizahdarwisha said...

Daku overdue jgk..alhamdulillah..41 mgu....ssesanya mnanti hari..