CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, February 3, 2012

pack n panic..

tgk tickers kt tepi kiri blog ni..
esok dah masuk 37w..
so, kira anytime boleh BERSALIN..!

maka, esuk harus paksa diri utk packing barang!
apa je nk bawak ke hospital nnt..??

1) baju baby-sepasang je.. kt AnNur, time nk kluar je pakai baju sdiri..slagi duk ctu, selagi tu blasah baju nurseri
2) baju aku utk pakai balik umah nnt - t-shirt, kain batik, sweater, tudung
3) stokin aku sepasang
4) utk baby - selimut/lampin,booties,mitten,
5) minyak panas - sapu kt perut aku.. dr perut boyot kepada perut xde baby, mmg rasa cm kembung n berangin..
6) biskut kering, kurma, air masak/zamzam.. utk aku di kala lapar sblm/sesudah bsalin
7) tuala mandi utk aku 1 helai.. toiletries xyah, ada bg kt AnNur
8) tuala wanita - meh nk bukak rahsia.. aku xpakai maternity pad.. aku suka pakai adult diapers.. nk bergolek ka.. nk baring ka, bangun ka, confirm xde cap x diingini atas cadar putih tu..
9) diapers baby..bawak laa sebungkus y baru beli tu..

dah laa..
nk g hospital je kan, bukan nk g bercuti..
lg pun umah ngan hospital 5-10minit je..

erm... breastpump nk bawak ke ek??

arghhhhhh..berdebar!

8 comments:

ayu said...

dah lengkap dah tu lea..

bp, ayu rasa tak perlu bawa kut..
sebab yg awal2 tu rasanya better urut + perah dengan tangan dulu untuk permulaan menyusu...

ayu pernah hari ke3 guna S3..pam2 keluar angin je tau..hehe..last2, masa dah balik pantang kat kg, hari ke 5 tu perah dengan tangan je..baru dapat 1oz..bila dah masuk minggu ke dua, baru guna avent manual...lama2 lepas tu rasanya minggu ke 3 ke ke empat tah, baru la guna S3 plak...

ka . ka . mim said...

saya pun dh packing 2 mgu lepas... hehehehe... sama jer brg2 kita cuma x bwk diapers n adult diaper tu... hehehhe

breastpump xyah dulu la kn?

littlehumblelynn said...

Lea,


xper packing awal2.cmpk dlm boot siap2.apa2pun update nanti.

:: Mrs.Eady :: said...

waahh..dah lengkap tu tinggal nak ready je la ni :)

CHeeSYaNa said...

utk spesis susu malu nak keluar like me, kena bawak breastpump.. nurse & doctor suh bawak..

akma said...

time is coming. yeay!!!!!!

lepas baby dah keluar mesti rasa Grrrrrrrrrr. bukan grr kat baby yang baru lahir tapi kat kakaknya. gerenti nak attention je!!

Hiks!

pizet said...

dah kata 5-10 minit je dari rumah..rasa x perlu kot breatpump tapi standby la siap2 dlm beg kat rumah..kalau nak guna nnt hubby blh blk ambik

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

ok dh tu persiapannya..Moga dipermudahkan segalanya..