CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, February 8, 2012

akhirnya..

masih ingat entry INI?
huwaaa.. akhirnya.. ter'singgah' tanpa sengaja..

alkisah anak comel aku tu..
aku tgh men2 hp sambil baring mengiring di atas katil..
mmg laa sebelum2 tu dia byk wat perangai..
tp aku rasa xde kena mengena..

xsemena2 dia buat aku jadi kuda..
duduk atas pinggang aku..
spontan, aku tolak dia..
xsempat laa dia jatuhkan seluruh berat badan kt aku,
tergolek, tp xkesah sgt sbb atas katil empuk jugak..

tp Mr Asben y terkejut.. TERTAMPAR peha gebu y xpakai seluar tu..
masa tu dia pakai diapers ngan baju ja..

aku masih blur2.. 2-3 saat terpikir..
"eh..pukul ke tadi..??"
terus aku bangun laju2..
tgk dia dah tekup muka kt bantal, mula meraung!
alahaiiiiiiiiiii sedihnya aku tengok..
sah laa tadi kena pukul..
dia nangis..aku rasa sebab..
sedih+konpius+merajuk+kecik ati+sakit+rasa xdisayang..
aisehhh..
Mr Asben lak, pukul 50% sebab spontan (xberapa sengaja) 
tambah  lagi 50% sebab nk bg pengajaran..jgn buat gtu lenkali

tapi dari kekuatan tamparan kt peha tu, mcm 70% xpatut!
dalam lampu tdo malap tu aku bleh nampak peha dia merah..
siap ada bekas jari..
aku terus peluk dia erat2..
usap2.. pujuk2..
aku pun mngalir air mata..
sbb dia di pukul sbab AKU..!
kesian Ruhil..
aku gtau dia "bapak xsengaja..bapak mintak maaf boleh..?"
"tapi lenkali Ruhil jangan buat lagi ek.."
dia masih teresak2 time aku peluk tu..
lama2 ok laa.. siap bleh gelak2..
tp aku klu ada insiden mcm tu 2-3 ari aku masih terasa..
kesian..

4 comments:

ka . ka . mim said...

mmg lepas marah rs bersalah sgt kn? esp bila x sengaja tu sbb time tu selalu terkuat... iman pn salu jugak kena marah.. kdg2 pukul tapak tgn die, sbb selerakkan umah atau tumpahkan mknn ler selalunya... pastu die sendiri mintak maap buat muka sedih, ibu pn mintak maap gak, pastu peluk, pastu ibu gtau knp ibu pukul... ckp2 sket..die pn ok pstu main balik... senang je iman... hehe... skrg kalo besarkan jer mata, die terus mintak maap... kalo xmo maap, baru die nangis... bila die dh nangis confirm ibu/ayah x marah lg.. siannn

CHeeSYaNa said...

Dont worry, budak2 ni dia tak berdendam lagik (kot?)
Zarif selalu sangat kena marah.. pukul tangan and kaki pon kena :( sbb lately nakal yang amat.. biler kita cakap dia taknak dengar.. yg tensennyer, if kita marah, dia marah/ pukul kita balik.. :(

suhaina laui. said...

mmg la rase bersalah bila lpas marah kat ank...tapi sb nk bg pengajaran tp bila tgk muke sedih n die menangis dan rs nk menangis jugak huhuhu

:: Mrs.Eady :: said...

alahai.....