CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, February 15, 2012

EKSIDEN pulakkkk..!

aku ingat lagi..
Mr Asben keluar g kerja kul 7 pagi semalam..
Dia kata nk naik motor sbb senang..
memang laa..kelebihan motor berbanding keta, xde jem..
tapi bab keselamatan??

dalam kul 730pg, aku nampak ada miscall..
terus aku call balik..
dia gtau y dia dah sampai ofis..n tgh bfast..
ok!

sepanjang ari mcm biasa..
emel.. SMS.. call..
macam ari2 biasa gak..

balik umah..
time aku tgh dinner, aku dengar pintu dibukak..
Mr Asben sengih2..
tunjuk tangan merah..
n aku dapat agak ada y xkena..
dia gtau eksiden moto PAGI TADI..
masa tu kul 8.00mlm dear..!!

dengggggg..!
nasib bek time dia gtau tu, dia masih sgt cergas..
masih mcm biasa, kecuali tgn y merah xmerah tu..
klu laa dah luka balut sana sini..
mesti aku dah pengsan!

aku hanya geleng2 kepala..
dan mula curios..nk siasat byk menda laa kan.
langgar apa, cmana bleh jadi, jatuh x..

pas makan, masuk bilik..
tgk tangan, merah laa..
pastu kt tapak tangan pun merah..
yang teruk kt tepi lutut n peha..
Ungu-kehitaman besar tapak tangan..!
lebam n ada tanda2 nk bengkak..
aku ajak ke klinik xnak pulak..
aku risau satu je, bila melibatkan motor..
ari kejadian xrasa apa2..
esok lusa baru laa nampak kesan..

alkisah kejadian..SEDIH..!
sebijik macam y jadi antara motor pakcik n savy aku dulu..
Mr Asben kata, berpeluang laa rasa apa pakcik tu rasa..
bezanya TUHAN lindung banyak!
xjatuh.. (ini yang penting bg aku..)
xsentuh jalan pun..dan kakak y langgar tu masih bhati perut..
xde laa nk marah2.. atau salahkan sesiapa..

kesnya.. dua2 di jalan lurus..laju dlm 40-50km/j
Mr asben duk di kanan kereta Perdana tu utk jalan terus..
tetiba the Perdana nk masuk simpang kanan..
Mr Asben xnampak signal dia (samada xbagi atau lambat bagi..)
n The kakak jugak buat ayat "saya pun xpasti saya bagi signal ke x.."

bila masuk simpang, Mr Asben terhimpit di kanan keta..
dan banyak tahan supaya kedudukan motor kekal xjatuh..
lengan y merah tu sebab itu je contact dia ngan keta sepanjang planggaran
n peha tu sebab tahan kt seat motor tu masa nk kekalkan kedudukan.
tapak tangan, sebab dia grip handle motor kuat gila!
adehhhhhhhh..! bayangkan je pun aku rasa nk pengsan..

stakat mlm ni, xde pape..
tp esok harus aku nasihatkan dia g in house clinic kt Sony tu
n klu lebam tu smpi sengal2 harap dapat laa Cuti Sakit ke..

aku duk menunggu hari ni..
ALHAMDULILLAH.. xde pape..
klu Mr Asben warded dulu daripada aku.. xtau laa..
3x fengsannn!

asek laa aku bebel dalam ati 'keta ada, nak jugak nek moto!'
tapi menda nk jadi kan..

4 comments:

Nad @ MamaZakwan said...

alhamdulillah tak apa2..
riso dibuatnye..
pandai die jaga hati..still sms, emel, call wpun sbnrnye die baru lepas alami eksiden tu..

ayu said...

alhamdulillah...
risau kan bila suami naik moto ni..
ayu pun sama lea..
risau je..
suami kadang2 naik moto
kadang2 naik kereta gak..

suhaina laui. said...

alhamdulillah xde cedera teruk....

mama rifQy said...

laaaa...eksiden?? mujur la tak apa2 kan? bagus la...takut kan kalo naik mtyr.selalu bimbang tgk budak2 motor