CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, February 10, 2012

Hospital AnNur, Bangi

semalam aku g check up..utk kali kedua di ANNur.
tp ni first time dapat jumpa my Gynea..Dr Khamsiah
y first check up mgu lepas dpt doc lain sbb Dr Kham coti..
oohooo..mmg rindu sentuhan doc pakar sorg ni..hehe.

aku xpasti klu Dr. Fatimah..sbb xpnah jumpa dia..
tp Dr Khamsiah sangat bes..
mmg bleh feel doc-patient relationship..

AnNur ni, maternity check up nya aku bleh kategori sbg MAHAL..
first check up, RM120 gtu..
then every next visit mmg dlm RM100..
itu ultrasound ngan consultation doc je..
klu ada amik ubat, tambah laa sdiri..

tapi mahal gila pun, ramai gila jugak!
maybe ramai y pakai GL company kan..
aku smlm, g kul 9, turn aku dkat kul 1..
lamanyaaaaa aku rasa..
terbayang2 kerja kt opis y melambai2..haha.
sebenarnya boleh je amik nombor, then g laa opis..

sbb kt cni layanan no.1..
nurse cakap lembuuut je smua..
klu dah terlepas no giliran tp kita kt opis lagi..
mereka akan call "dah bleh dtg dah puan.."
huuuu..cuma kita malas xmalas je laa nk drive g balik klinik..
check urine..nurse siap tgu dpan pintu tandas, nk tgk test stick tu kaler apa..
pastu klu tepon mmg akan jawab smua soalan..
dan memang diterangnya satu2..
nama pun MAHAL kan..

ok.. boring2..aku amik lagi senarai pakej bsalinnya..
konon utk bacaan laa..
y amik aritu, ntah mana Ruhil dah buang..
meh nk share..


xnampak kaluuu..korang besarkan sdiri ye imej nye..

bagi y bayar sdiri mcm aku..
memang serius rasa mcm aku orang kaya duk hospital ni..
tapi sbb nk sgt khidmat servis Doc dan kakitangan lainnya..
n dekat sangaaaaaat ngan umah..
pejam je mata..n as a reward utk diri sdiri 2-3 tahun skali..

pakej y korang nampak tu, utk cash patient je..
maknanya, y TAK guna GL company..
klu guna GL company, lain rate nye..
xpayah laa amik tahu, sbb company y bayar kan..hehe

dan pakej tu hanya sah bagi mereka y ada check up at least 3x sblm bersalin!
klu xcukup 3x..maka lagi mahal lerr..

dalam entry lepas..aku ada gtau..
semua dah naek..
yaa.. memang..tp aku banding harga 3 tahun lepas kan..
skang ni hujan je yang turun..yang len semua naik!
ha.ha..haa..sila gelak
nak wat cmana..

erm..dari engalaman y lepas..
tulisnya pakej RM900..
bayarnya RM2100.. why??

sbb ada menda y 'kendian kira' tau..
cth : aku tambah epidural+vacuum..
dua ni je dah dlm RM600-700..
pastu tahukah anda.. 
setiap kali doc lawat kita kt labor room tu, kena charge!
aku aritu duk labor room 9pg-6ptg..
doc dtg lawat 3x..
kt ctu je dah brapa laa..

dan dalam resit y lepas (lahirkan Ruhil)..memang detail dia bagi..
'disposible item' je aku kena RM420..
aku pun xpasti amenda tu..??
agaknya maternity pad, diapers baby bagai tu laa kan..
agak2 klu kali ni aku g bawak menda2 tu sdiri xnak pakai y hospital nye, bleh murah ke??
hehe.. mode : sedikit kedekut!

mmm..ok, itu aje laa perkongsian aku buat masa ni..
so far aku xde pengalaman xbaik ngan hospital ni..
O n G kaa..paeds ruhil kaa..nurse kaa..ward kaa..
smua bes2 aje laa..keculi bab harga..
biasa laa tu kan..
harap2 pengalaman kedua sama manis macam y first dulu..
korang doakan ek..

oh yaa.. next entry..
pesanan Dr Khamsiah kt aku..
tungguuu ek..

11 comments:

akma said...

fuh masa dah makin hampir. mama nay-ra pulak yg saspen. hihi. style beranak baby saya yang no. 1 & 2 sgt berbeza, good luck ye mama ruhil :P

EllyEllies said...

xpe..skali skale..bukan branak stahun skalli pon..hee

littlehumblelynn said...

Lea

kak lin dulu bersalin auni kat azzahra-kena dlm rm1900 jugak..

itupun sbb induce baby xmo kuar..merasa smp 3 mlm kat hospital..

hahahaa!!

CHeeSYaNa said...

Tu ler, if 2nd baby nanti nak try kat Annur plaks.. tp hubby kureng suka sbb dia kata tempat menunggu O&G dia tak braper proper sbb ramai tunggu kat luar tu kan..
Btw, next time, datang kol 7.30, amik nombor, pastu kuar breakfast. :) That what we do in Azzahrah.. sampai lagi awal dari nurse :D

Yaati Nor said...

tak la seseronok mn klu company tanggung..mcm saya, company tanggung 3k je tok czer tapi hospital caj 8k..lagi 5k sila potong gaji tiap2 bulan..tapi tu mn ada org klu klu kami tak cite....company pon tanggung ada limit..ada Annur tahu?takkan..klu mcm company tanggung bukan semua pon..agak2 je company tanggung..tp kebanyakan hospital tak tahu yg company tanggung ada limit..so, kesimpulan dari anak 1st saya rasa tak bape yakin nak gi swasta dah..serik woo..

ayu said...

boleh tahan gak kan kos dia..mmm..ingat utk next baby nanti nak try bersalin kat gomen plak la..erkkkk..beranikah saya??

akma said...

nak beranak pun mahal jugak ye, saya dua2 bersalin kat gomen, RM100 pun tak sampai. ntahla, saya rasa semuanya ok je takde pulak yg serba kekurangan, maybe hospital gomen pun dah improve kot...

Nad @ MamaZakwan said...

mahai gak tu..
tapi kalu dah ada yg nak tanggung
ape salahnya, hhe...
rindu la kat ruhil..
kasi upload gambar terbaru 1! :)

airis naufal said...

hai..salam perkenalan.. check up ngan doc kham ye..sama la ngan sya.. dr kham sgt2 best.. pasni kalau pi check up, mesti nampak muke kami sekeluarga terpampang kat dinding bilik dr kham.. with 2 lil airis berbaju oren..

Asue said...

salam kenal..sy dlu pun dgn doc kham..mmg lovely doc..best sgt dgn die lg2 ms dlm labour room nnt..mmg tiap kali doc visit kan ad xtra charge..sy brsalin thn 2010..epidural ms tu pn rm650..tp sy xamik sbb ms warded bukaan dh 4 ke 5cm.

ya la..bab time check up mmg xbest..dtg awl kul 8pg pun turn smpai kul 1pm..masak tgu..huhu

Anonymous said...

Salam, kalau nak tau new pakej kat An-Nur sila lah lawat www.facebook.com/HospitalPakarAnnur..thanks.