CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, February 1, 2012

aku dah x cantik

sejak mengandung kedua ni, aku selalu gatal-gatal..
bangun pagi2 rasa merenyam je badan..
pastu sedappp sgt klu digaru..
smpai luka2 aku garu..

dan dah jadi bekas2 hitam, parut..
bila banyak sgt, aku tpikir kaitannya ngan 'mengandung'

so, aritu masa check up, aku tanya doc..

aku : napa kulit saya berparut ek doctor??
doc : memang la! awak kan mengandung!
aku : oh..ye keee??
doc : bila kita ngandung, melanin kulit akan-- apa ntah. Menda y buat warna hitam pada kulit tu jadi menebal.. so, kulit senang nk berparut.. masa mengandung ni awak JANGANNN parut2 kan kulit awak.. nnt xcantik
aku dalam hati.. "dah telambat"

memang..sgt xcantik dah.. tangan dan kaki..
alhamdulillah perut aku (tang stretcth mark tu) xgatal n aku x garu pun..

terkejut dengar fakta dari doc, xpulak aku tanya kenapa aku gatal2..??

9 comments:

Nad @ MamaZakwan said...

mcm mase kite preknen kn zakwan jek ;)

ka . ka . mim said...

dh kena gatal teruk ms pregnant iman dulu, alhamdulillah sekarang xde gatal2 tp parut yg dulu tu masih ada... heee

Izan said...

biasanyer lepas melahirkan yang hiam tu akan ilang...semoga sihat yer... :)

Sabihah said...

Gatak2 juga jenis alahan...sy aritu pun begitu...abih berparut kat betis..hukhukhik

suhaina laui. said...

dulu gatal jugak tp kali x...tapi kesan yg lame tu tetap ado ;)

Cik Rose Cute said...

Jangan garu dengan kuku...memang tinggal parut..hehehe

ch@ said...

lepas bersalin nanti, guna bio-oil pada parut2 yg hitam tu. insyaALLAH hilang. sampai bersalin yg ke dua ni, kita still guna bio-oil.

aanie said...

memang gatal kan? tp sb takut tinggal parut, sy gosok2 je...

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

alahai..jue pun kena masa ngandung kat farisyah..teruk jugak..perut dah tak cantik...

psp tu jual dengan rega RM 500 versi 3006