CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, June 28, 2012

1001 kisah dinner

ahaa.. suda marii..
jemputan ke makan malam tahunan fakulti aku..
sebagai sokongan kepada jabatan aku (penganjur)..
maka aku berkeputusan untuk menghadirkan diri..

alkesah..
majlisnya jumaat malam (esok la tu..)
temanya Kampung Warisan..
maka baju apa y sesuai agak2..??
mula laa aku membelek, baju kurung kerja harian mana nak pakai..
aci taaak??
sungguh tada idea dgn tema tu..
 

alkesah..
si slim ni ajak aku g intai2 baju2 y best..
aku pun ikut..
tarik beberapa kebaya.. (kengkunun laa kampung kan..)
tensen.. body mak macam nangka kena bungkuih bila pakai kebaya!
huwaaaaaa.. lebih tensen tgk si slim itu
try 1 kebaya saja terus dah boleh g kaunter
xpe laa cik slim (u know who u r..haha).. keep it up!

bila mula dengan kesah try-baju-xde-yang-muat ni...
panjang laa akal aku nyee..
mula laa menjalar ke peringkat nak masukkan dlm wish list..
nak ikut jejak langkah si Cha..hahaha..
verangan ko Lea

alkesah lagi..
syarat nak g dinner ni TAK BOLEH bawak kanak-kanak..
maka untuk pertama kalinya..
aku nak tinggalkan Nouri di bawah jagaan Cek Su Ims..
beliau xde masalah nak jaga si sabar tu..
tapi surrender nak jaga si penguji kesabaran..
maka si kakak ruhil Imaan akan ditumpangkan 
di rumah BFF nye, si Hannah n adik susuannya si Husna
mm, first time nak tinggalkan derang ni..adooii..berdebar lak..

harap semuanya ok..
mmmmmm, mana laa nak cari baju ni..
aiseeeehh!
so far ada 1-2 yang aku reserve nak pakai..
tgk laa..abes xdan.. aku belasah saja la

Lea ooh Lea..
 sila double-kan pening anda bila pikir baju Mr Asben pulak..
dan triple-kan lagi pening tu bila pikir nak ikut tema+glamer+sedondon..

pengsannnnn!

10 comments:

CHeeSYaNa said...

Pakai ajerk baju plain.. with kain batik.. :)

Travel&Food Lovers said...

Lea,

aku tergerak untuk komen..wlupun hg rasa merapu komen aku nnt...apa kt hg pakai baju kedah (inner baju kt dlm) kt bj tu singkat tgnnnya n jrg sikit..lps tu hg pakai dgn kain batik..ikat kuat2...then hg pakai tudung inner tuck in kt bj kurung kedah n hg pki kain batik kt kepala..mcm org kg...lps tu zarip, hg suruh dia pakai seluaq slack, lipat sikit kt kaki, pakai t-shirt pagoda n tengkolok kain pelikat...kata bru balik dr bendang...ada berani mau try? kot2 boleh menang...

:: Mrs.Eady :: said...

wahhhh nak dinner grand!

pizet said...

susah jugak nak ikut tema ni...huhu

pizet said...

susah jugak nak ikut tema ni...huhu

Travel&Food Lovers said...

lea...

hg tgk blog ni..blh jd reference -
http://liyanadz.blogspot.com/2011/07/outdoor-kate-nye-lalala.html

kak tini (umialya) said...

ntuk Lea cer bayangkn suasana kg di Sabah & en zarip ikut tema spt disarankan oleh travel & food Lovers.. msti menang punya

bunga_rose said...

pakai baju kurung kedah dgn kain batik.. cam mak2 kita kat kampung tu hihihi...

Anna Da Lady said...

haha..i know who i am. but, you suggest it, right? hehe..kalau tak, aku pilih baju yang warna ala-ala dr dzu tu je..hehehe...

Aleyn said...

Pakai baju tradisional jer...tp presentable...