CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Sunday, July 1, 2012

Patah seribu hatiku..

..apabila laptop ku patah..
Baru bukak laptop nk buat keja sket, tetiba datang budak menguji kesabaran tu..
Ntah makan vitamin apa la dia mlm ni stamina tinggi kemain..
Melompat xcukup tanah..
Bdiri btul2 tepi laptop aku.
N lompat nak cross the laptop..
Sepantas kilat aku menghalang..
Lompatannya tinggal separuh..
Landing nya di atas laptop aku
Prakkkk..
Hatiku remukkk sekali..
Nak pengsan..nak sawan..nak nangis..

Sebelum smua imej hilang, aku cepat2 bgn amik pendrive..
Transfer semua kerja master aku..
Dah siap transfer..
Tp pas ni tiada laa laptop nk buat kerja..
Blogging ke gambar ke,slow atau mungkin beku seketika..

Ya Allah.. Terkilan hati melihat apa y berlaku..
Mr Asben y menyaksikan segalanya cool saja..
Mungkin xnak menambah kekalutan..
Tp mcm aku gtau sebelum ni..
Aku BENCI bila dia rilek sgt, huwaa..
Dah jgn kutuk lebih2..
Nnt klu nk beli y baru, kna mengemis belas ehsan beliau jugak..

Sedihnya..bila ingat balik..
Laptop tu masih boleh guna, tp x portable.
Sbb dah xboleh tutup..
So kna duk setempat je..

Alahai Ruhil..
Masa jadi, bapaknya ada ctu..
Dan aku kalut cari pendrive pastu..
Klu tak.. Mesti ada tayangan free berjudul "bila ibu sayang laptop lebih dari anak.."

7 comments:

nur said...

baca pun dah rasasedih, apatah lagi yg mengalaminya....
tuan punya sabar byk2 yer...

CHeeSYaNa said...

sedihnyer! tp, mmg kagum ler ngan lea sbb berjaya menahan perasaan marah tu pada ruhil.. If Zarif, mmg mommy dier jadik singa betina dah ler..

nur easy said...

aduhai.. laptop dah jd ipad lak ya..

suhaina laui. said...

ruhil bleh geng dgn akif la mcm ni ;)

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

Aduihai msti la patah hati dibuatnye..
tp dlm masa yg sama kena byk2 bersabar dgn kerenah anak yg tengah aktif nak mmbesar..

Nad @ MamaZN said...

aduiiiiii..!
sedihnye!
sabo byk2, mungkin ada surprise drp bapak ruhil n nouri nnt ;)

Anonymous said...

slm, di suruh ko besabar..........