CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, June 4, 2012

Berkabung

baru lepas trip cuti2 Tok Bali, Kelantan..
penat dah xberapa rasa sgt..
cuma dari semalam, ada 1 perasaan sugul yang sukar digambarkan..

menyusuri2 jalan2 kampung yang tak seindah lebuhraya PLUS KL-Alor Setar yang lebih biasa dilalui..
Mr Asben alhamdulillah bawa kereta penuh perhatian dan beringat2..
memang mengerikan jalannya..
lebih dahsyat sebab pemandu2 berlumba2 nk memotong..
mungkin dah lumrah mcm tu, sbb jalan 1 lane, nak xnak kena potong siapa yang slow di hadapan..

semalam sempat terserempak 1 kemalangan melibatkan 3 kenderaan..
teruk! aku doakan semua xde pape..
antara mangsanya adalah 1 minah saleh..dan ANAKNYA..
adoii.. berdarah2 duk tepi jalan..
seriau!

duk kejap.. dapat SMS dari makNah tuan taska..
mohon doakan parent taska AlHumaira..
kemalangan di Ipoh pagi sabtu..mamanya KOMA..

ya ALLAH.. kelu.. rasa nak nangis..
xsampai sejam SMS kedua menyusul..
mamanya telah kembali menghadap Pencipta..
Innalillah..

terus mood down..
balas 1-2 sms lg ngan maknah..
katanya anaknya yang di taska tu ada 2 org..
masih susuibu!

perasaan masih terganggu..
bukak emel, bukak facebook..
yahoo group dan page taska pakat2 umumkan kematian arwah..
bertambah sedihnya aku!

xkenal pun..x cam yang mana satu..
tapi rasa sgt dekat, sbb parent humairaa xramai mana pun..
terbayang cmana nasib anaknya..
terbayang jika aku.. jika Ruhil ku.. jika Nouri ku.. jika Mr Asben ku..
Nauzubillah! mintak dijauhkan dan dipelihara..

jalanraya.. bila cuti sekolah..
bila raya.. bila CNY..
jadi medan maut lak..
cuma giliran siapa..itu je yang xtau..
semalam terus Mr Asben suh tgk tiket flight je utk balik raya nnt..

sesiapa y membaca entry ini..
mohon sedekah AlFatihah dan doakan..
moga rohnya dicucuri rahmat..
semoga yang tinggal (suami dan 2 anaknya) TABAH..

6 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

Al-fatihah ~

Nad @ MamaZN said...

sedihnye!
al fatihah buat arwah
salam takziah buat famili nya

bunga_rose said...

sama la.. selalu bayangkan, kalau apa2 jadi pada kita, parent, camne anak2...speechless

al fatihah

Misz Mieza said...

Al-Fatihah..

Anonymous said...

rasa macam sama je citer ni ngan yang saya nampak kat status fesbuk kawan saya..kawan kepada kawan saya itu koma, then meninggal eksiden di ipoh..yang lagik menambah sayu, arwah tunduk lindung baby yg tgh menyusu semasa kejadian! koma sbb cedera truk di kepala..sedeh kan? betapa bertuahnye baby itu mempunyai ibu seperti itu!
-ila semut

semut-terbersin said...

Yezzaa betull laa kisah yg sama..thenhfamily.blogspot.com blog armahumah..ada citer pasal alhumairah n maknah..alfatihah
-ila semut