CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, June 15, 2012

My BAD day

erm..pagi ni bermula dgn situasi2 yang menguji kesabaran..
seingat aku, subuh semayang dah..(diterima ke x tu xtau laa kan)

kuar macam biasa..
baru nak kuar gate, Ims gtau ada menda tertinggal..
hadoihh..xpe laa..pusing sikit je lagi..

sblm tu singgah dulu post box umah lama..
nak check kalau2 claim cheque adik aku tersesat kt ctu..
sbb ada sebeban surat yang xubah alamat lagi..

smbil tunggu ims kt bawah aku bukak2 surat..
tetiba Ruhil kata nak kencing..!
cmana ni?? kna fikir cepat2 sbb dia xboleh tahan lama sgt..
aku suh dia bukak seluar dulu..
aku sibuk cari air mineral..
dia turun dr keta..bukak seluar..pegang baju ke atas..
aku jerit2 suh dia lepaskan baju.. 
gila apa tayang aurat di pagi Jumaat yang mulia ni..
cek 1 kereta..xde air mineral tu..arrrrrrrgggh..
yang Ruhil dah ulang nak kencing ntah brapa kali..
last2 suh dia melepas kt longkang memana..
then aku istinjakkan dgn tisu paper je..
then ims sampai..aku masih tensen teruskan usaha cari air mineral..
utk jirus tpt kencing tu..
ims kata, xde xpe la, biar je..
bole ka itu macam?? tp klu xbole pun aku nk wat cmana
sampai skang aku rasa bersalah tinggalkan tpt kencing tu xberjirus..
gila x senonoh!
dah tu, xtau nak buat apa..

kt jalan raya ada macam2 peel laa pagi ni..
laju2 nk masuk roundabout..
alih2 kna berenti kt tgh2 roundabout..
ada bangla melintas nek basikal serius SLOW! argggggghh..
ko nak melintas, boleh je..
tapi laju le sikiiit!!

dah my bad day..
harusla ada perangai2 mencabar kesabaran yang lain kt atas jalan raya kan..
ada yang tetiba nak wat U turn laa.. 
yang signal2 trus masuk kiri laa..
isk!

sblm nek opis..
aku sambung sket belek2 surat..
ada 1 surat adik aku..mungkin kah Cek yang dinanti2kannya??
bukak2 bukan cek..
tp surat menyatakan 1 bulan xbayar so, kena renew laporan kesihatan bagai..
naik angin lagi aku..
call Mr Asben..tanya..
Mr Asben gtau sbb dia xbayar 1 bulan laa y jadi gtu..
yess..fine.. but u r the agent..u should monitor n make sure dia bayar!!
xperlu pun..malah sesetengah customer xsuka diburu n suruh bayar tiap2 bulan..
tapi aku mmg selalu suh Mr Asben buat gtu..
utk kepentingan pelanggan jugak..
klu tertunggak, macam2 nak kena bua..leceh..
dan mungkin salah satu punca claim xdapat2..
dahhh..jadi tertinggi suara pulak kt ctu..
Mintak Maaf ye Mr Asben ku sayam..

terus nek opis.. nk mengadap kerja..
nak duk sorang2..klu ada y nak sembang, aku cuba jaga agak sesopan mungkin
jangan laa jangkit Bad Day aku ni kt mereka..

anyway..hari ni tetap hari JUMAAT yang mulia..
yang baik datang dr ALLAH..yang xbaik tu dr aku laa sendiri..
kan??
cepat laa berakhir badi xbaik ni..
maybe aku kna blanja org makan kut..
as sedekah n penghapus dosa..
mungkinkah???

4 comments:

EllyEllies said...

hee..ilex2..meh blanje elly meh..haha

Yaati Nor said...

baik okkan semula..sebab hari tu dgr kat IKIM hari jumaat adalah penentu minggu kita..

Anna Da Lady said...

meh belanja aku ditengah bulan ni...huhu

Mama Lynd said...

2 jumaat berturut2 mood aku ke langit..