CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Saturday, June 9, 2012

bapak..nyanyuk..dan gatal..

tajuk tiada kena mengena..
sbb nak cerita menda lain2..
3 kisah berbeza ya kawan2..
dijamak tak-yah kan dlm 1 entry..

bapak..
FIL ku dimasukkan ke ICU beberapa hari lepas..
asalnya memang diabetes..insulin tetiap hari..
tetapi sblm warded tu beliau demam..xlarat..xbleh makan..
bila dah start xkencing.. maka diagnosed buah pinggang lak prob..

sedih..
sbb last time jumpa beliau ok-ok saja...
tetiba dengar cerita kena jalani dialisis..
dan di ICU wayar selirat sana-sini..
dan doktor 'pengsankan' nk bg dia rehat..

bila dah tetiba camtu, Mr Asben terus beli tiket bas+flight..
utk y terkejut tergempak ni, Mr Asben balik sorang dulu..
klu x ok lg, insyaALLAH kami akan menyusul nanti..
sebab penat trip Kelantan masih bersisa..
aku xpe lg..anak2 aku 2 orang tu laa kesian..
ikut hati memang laa rasa nak terbang ke sana..

Nyanyuk..
sblm g kelantan,aku bw balik beg telekung kt ofis utk dicuci..
dari dulu2 lg aku mmg letak telekung dlm beg tu je..
pastu masa nk g opis xingat ari apa..aku nak packing laa telekung aku..
cari2 beg tu xde.. xpe laa..buh kt beg lain laa..
smpi opis waktu zohor tu, pakai laa telekung y bawa tu..
pas solat nk simpan kt tempat yang biasa simpan tu..
tetiba ada beg telekung aku dah kt ctu!
tak ingaaaat.. bila masa aku bawak balik ke opis???
betul2 xboleh nk recall..
ke aku xbawak balik pun aritu ek.. yaALLAH..pelupa!

gatal..
bagi menda mudah nak menda susah!
sapa pnah tgk Medela Swing..??
struktur binaannya sama mcm Harmony ..


bezanya swing pakai letrik..harmony manual..

aku rasa sangat laa slow bila pam guna swing..
mula laa aku survey sana sini..
adakah boleh di convert ke manual..
ya boleh!
belikan handle+diafragm je..
intai2 RM75 beli 2 menda tu boleh dah aku ada harmony+swing..
nak laa..tp tgu kaya sikit baru beli

4 comments:

sisanizu said...

Sian FIL kene dialisis..smg kembali sehat..
Bab telekung tu lawak..hiks

Nad @ MamaZN said...

moga FIL lea cepat sembuh!aminnn

aiyak!camno bleh lupa tu.. ;)

demi anak2, takpe kot ;)

Sidratul Muntaha said...

x dapek nak teruja sgt dgn pumper ni since ara dh 2 thun..
dah tak pump lagi dh
mak pakai sil punya je
avent manual
pun ok jugak

*azni* said...

eh,boleh convert ke harmony yer..baru ku tau arini..sy pun pengguna swing jgk..tunggu kaya jgk la br beli handle n diafragm tu..hehe..