CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, August 6, 2010

semalam dan kelmarin

apa bezanya antara semalam dan kelmarin??
Ye, berbeza ikut negeri..
Aku rasa ada negeri y guna perkataan 'semalam' utk
memaksudkan satu ari sebelum arini..
Utk maksud y sama, ada jugak y guna "kelmarin"
Haha..ok, xyah pening kepala..
Aku just nk cerita apa y aku buat
1 ari sebelum arini..
n 2 ari sebelum arini..

2 ari sebelum arini, yakni ari rabu..
Aku g cni..

Pic credit to Shoppingnsales.com

Bebe’s Home Baby & Family Branded Fair

Review aku..
Ermm, bagi barangan mahal2 jenama Pooh, mmg harga turun gila2..
Tapi banyak sgt old stuff..
baju y dijual 3 helai RM10 n 3 helai RM20 pun banyak kotor
keseluruhan, kira ok laa.. sbb jual banyak brand..
Masa g tu (ofis hour) ada 6-7 kerat je customer..
Mmg xsesak..
Maybe sbb jauh, kt Kepong nun
Berlangsung sehingga 8 Ogos ye kawan2
Sempat lagi klu korang nk terjah


Satu ari sebelum arini..yakni ari khamis
Aku duk umah je..
Jaga ini budak momot..


Kureng sihat lagi..
Xdemam, Alhamdulillah, tapi batuk2 n selesma
Aku g klinik, buat nebulizer kt dia
Balik tepuk fisioterapi..

Di malam hari..
Kami dinner reramai..Beshhhhh..
Avanza pun muat2 aje..
Hehe, tu y besh tu..
Korum cukup!
The more the merrier..
Dengan berbesar ati, kami ajak kak Liza, Din (adik k liza), n Little Hannah..
Dengan berbesar ati jugak kami ajak..
Kakak Taska!! Siti n Ida..
Hehe..sian derang penat ngasuh Ruhil Imaan ari2..so, blanja laa makan..
Kami telah mentakedarah makan Steamboat Buffet di Redwok..Seksyen 7, Bangi
Beshnyaa, bleh makan sebanyak mana y anda suka!
Rm22/head.. ok laa kan..


Argggh.. mcm biasa, gmbaq aku xdak..
N bila dah tiba masa utk makan..
xde sape pun merasa nk amik gambar.
Hehe, sbb perut sudah laparrr
maka gmbar makanan y besh2 xdakk

Tgk itu budak musyuk, kena kepit ngan kakak lagi..
xcukup2 kt taska kena kepit sepanjang masa ngan kakak
ajak kakak makan pun, dia nk nyebooook jugak..isk!
Ok, terima Kasih pada smua y sudi hadir..
Semoga semuanya kenyaaangggg..

4 comments:

umialya said...

x 'aci' laaa. x ajak akak join sekali . huhuhu

CHeeSYaNa said...

Wah wah.. Imaan nak duduk ngan Kak Siti n kak Ida erk.. Best tak steamboat kat sini? Aritu just makan ala carte jerk.. Zarif manja ngan Kak Sha, tp, apa nak wat, kak Sha dah benti keje.. huhuhu

Imaan09 said...

kak tini : datang bangi gtau laa.. hehe

Imaan09 said...

yana.. Dah benti teros ke? aritu kata cuti jaga adik dia, sbb mak dia g umrah..
Erm, dah penah rasa ala carte ngan buffet steamboat, ala carte lg besh kut.. sbb steamboat klu nk makan banyaaaak bleh aa.. klu mkn sket2 cm xberbaloi.. tp klu nk TRY TEST buleh jugakk..