CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, October 21, 2010

I.N.D.E.P.E.N.D.E.N.T

Tuan Taska antar mesej..
"Nanti mg depan pas diari. Skang tgh tulis. M Nah hepi la..ruhil dah improve!"
ye..memang btul..!
dan aku gembira..sbb improvement tu di bawa skali ke rumah..
Kt umah pun improved!
men sendiri..
xmerengek..
xngada2..
xnangis2 xtentu pasal..
xgeget2 aku, walaupun dah ada TIGA batang gg (2 bwh + 1 atas)
klu boring, g laa masuk bilik mana2 cari org y dia bleh bawak men
xpun g cari aku kt dapur @ ketuk2 tandas (sbb ingt aku kt dlm)
Sorry to say..
improvement tersebut adalah sejak Kak Siti berenti kerja..
Kak Siti sgt besh..sgt sayang Ruhil Imaan..
kt taska mmg berkepit je..
pendek kata layanan spesel utk Ruhil imaan..
(sampaikan si Uwais jeles..n gigit imaan..hihii)
TAPI..
sejak kakak sayang dia dah xde,
dia lebih independent!
Bagus laa..masa Siti n Ida kata nak berenti dulu, aku cukup risau!
Skang semua dah ok..
Keadaan Taska pun dah kembali 'pulih'..
Kakak baru pun dah ada 3 orang..Ok laa tu kan..!
Syabbas beitte!
~Alhamdulillah~

9 comments:

CHeeSYaNa said...

Lea- Thanks erk bg on board sticker tu.. dah siap gantung dah.. suke sangat! Bestnyer Imaan dah jadik independent.. Hopefully, Zarif pon ikut jejak langkah imaan.. Risau gaks kak Sya nak berhenti akhir bulan nie..

ayu said...

mesti best kan tgk anak dah boleh independent...huhu..tak sabar nak tunggu danial jalan la lea..

musafir hina said...

amacam blog sy?? niccccceeeeee kaaaaaaaaaaaaan? ahakz!!!!

Fatima Saiful said...

anak yg hantar ke taska nih mmg cepat independent. perbezaan mmg ketare bley nampak antare anak aku ngn ank abg aku. abg aku hanta kat rumah sebelah je nih aka makcik aku. anak die lewat berjalan. alasan: asal nanges je dukung. kalo makcik aku buat keje, anak2 die yg mendukung. sudahnyer, siyes jadi manje.nak kemane, just bunyi sket je...sure akan ade yg dukung.tuh yg paling ketare laa nmpk. sebab kalo tgk fizikal anak aku ngn abg aku, nmpk ank abg aku yg akan jalan dulu.

p/s:weh, apsal anak aku lmbt eh tumbuh gigi. baru dua je nih.tade nmpk bayang pon akan tumbuh yg lain.aku patut riso dah ke?

Imaan09 said...

Yana - sama2..no hal punye..bagus laa klu yana suka..saja design kasi sama ngan kaler keta kelisa/savy..klu tukar forte ke tetiba xtau laa plak..hahaha.erm, insyaALLAH ok je Zarif..sbb Mak Nah laa y buat transformasi tu..dia kt kakak2 asek takutkan bdk2 ngan Mak nah, susah dia nk buang 'ketakutan' tu. tp once dah buang, semua akan ok..jgn riso..

Imaan09 said...

Ayu.. xpe, sket ari lg jalan le tu..sbb org kata, klu ada budak len y dia nampak, lg senang, sbb dia buat2 cm tiru.. suh Hariz ajar adik dia jalan..heheh..

Imaan09 said...

Ims - pera-san-tan..

Imaan09 said...

Take - cepat atau lambat, bergantung banyak pada rezeki..tp peranan rangsangan dr org sekeliling pun penting gak kan..

xpe, jgn riso..lambat tumbuh, lambat rosak..kan comei gigi dua..Imaan 3..cam pelik je aku tgk..ahaha

Imaan09 said...

Take - cepat atau lambat, bergantung banyak pada rezeki..tp peranan rangsangan dr org sekeliling pun penting gak kan..

xpe, jgn riso..lambat tumbuh, lambat rosak..kan comei gigi dua..Imaan 3..cam pelik je aku tgk..ahaha