CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, October 26, 2010

arijadi si Imaan..

aku dah gtau Mak Nah si tuan Taska nak buat besday celebration di taska jumaat ni..
taska hanya buat besday celebration ari Jumaat sahaja..
So, kira punya kira..
kalu selepas 31 hb, the next Friday would be Deepa holiday..
maka klu nak tangguh lg, 12 hb 11 laa jawabnye..
cm lama sgt lagi laa..
aku klu bleh nk setel awal2..

So, walaupun 29hb 10 belum lg besday imaan, kira ok laaaaaa..
belasah sajaa..
persiapan :
1) ari khamis kena tanya kakak ttg khadiran, berapa ramai y ada..termasuk laa kakak2 pengasuh
2) kena beli :
a. Goodies bag
b. epal
c. kismis
d. belon
e. layer cake/mknn lain y sesuai utk kanak2..
(dlm kepala : pastil ribena..buleh kaa??)
f. kek span pandan
g. air kotak soya
h. door gift

3) tengah duk dilemma (ko dilemma sokmo lea weiihh)
a. nak bg apa utk door gift..alat tulis..apakah..or, x perlu kut..isk..xtau laa
b. ingat nk bg skali mknn berat..bihun goreng ka..tp kebanyakannya kanak2..y elergi masing2 aku xtau..kang ada y balik cirit-birit lak kang..tp klu xbuat mknn berat, cm xsempurna plak rasanya.. bab nk menggoreng tghari tu, bleh je aku buat, no hal..

Ok..tutup smbutan besday kt taska..
Now, smbutan kt umah utk ari kejadian, which is 31 okt 2010..AHAD NI!!
nak buat ke x ek..?????
serious aku xready apa2..
huwaaaaaaaaa…sian anak aku.. dah laa besday first dia..
mm, buat masa waktu dan saat ini, lebih kepada TAK kut..
tp klu saat2 akhir rs nak buat pun bleh jugakk..tahlil n doa selamat
pastu makan2 sket..potong2 kek..jadik laa kan..
mmm, k, nnt tanya my Mr Asben..

nota buku lali - ari ni dah ari selasa ek...ada lg 5 ari..
n 1 @ 2 ari utk persediaan klu jawapannya YA..
1 hb 11, isnin depan, kena jumpa my SV..cemana nihhh..

6 comments:

CHeeSYaNa said...

Lea- Firstly, sorry sangat tak sempat nak join GA. Zarif demam n sakit mata ari khamis..Pastu, teruk sangat sampai kena masuk ward ari ahad.. Ni pon still kat ward lagik.. Btw, ribena pastril tu mcm takut budak tercekit jerk.. avoid bagi gula2 or coklat yg kecik2 senang tercekit.Nak senang (+murah+sedap) bagi sumi jeli tu.. tp,takut bersepah le plaks nursery.. hihiihi

Imaan09 said...

xpe...zarif dah dpt pun sticker, hehe.. Siannyer, warded..kakak kt ramai budak comel y sakit mata..duk kt ward mana?
Haah laa..btul gak tu kan..duk pikir menda berkhasiat je..lupa lak reka bentuknya y medah tertelan tu..ya..sumi jely!cadangan y beshhh.tq2..

mummy-aulia' said...

TQ jenguk blog kita..yup, u can call me su. =) ibu imaan ni nk pggil apa ye?hihiii...sori, xjmpe plak nama awak kt blog yg kiut kiut ni..
btw, cantiklah gmbr beg hadiah GA tu.sedih takde rezeki nk menang.huhuuu..amik order x?mcm nak mintak buatkan je..heheeee

Fadeadsy said...

salam ibu ruhil imaan, sy ibu nurin imaan, imaan awk almost setahun erk. happy besday in advance. imaan sy kecik lg. hehe. *excited lebih jumpe anak org name lebih kurang name anak kte.

Fatima Saiful said...

Lea, nih ayah aku laa punye nasihat...besday yg first laa penting.so, kene laa buat. at least ade kek..heheh~itu ayah aku la. aku arituh pon mcm mls nk sambut. sebab die bukan tau pape pon.hahah...tp ayah aku siap bg duit suruh buat jugak.sambut adik badek jer...kalo ko buat tahlil lagi bagus...;)

eda~ejai said...

semoga dipermudahkan urusan mama imaan ye.. =)