CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, October 6, 2010

Imaan dan taska..


rindunya kt Imaan..
dah 3 ari kak siti berenti kerja…
n kak ida juga dah 3 ari xde..
Huhuu..
pg2 ada kak Zai je amek imaan depan pintu taska..
Menanges laa si Imaan..
Smlm pun sama, aku jangka mesti merengek 1 ari..
Amik petang Isnin Mak Nah ada..
“ruhil ada sikit baek arini”
Aikkk? meleset plak..
dalam ati, “bagus gak tacit ni bila xde ‘kakak sayang’ dia”
berdikari laa dia kut..
Pikir2 balik, ada betulnya teori aku..
maybe bila asek bermanja je ngan kakak, dia akan terbiasa..
So, nk tinggal pun xbleh..
Perlu ke aku buat gtu kt umah..
biar je dia men sorang2..
tp klu nanges?biar je nanges sorang2?
dia mmg xleh nampak aku..
n kt umah, xleh TAK nampak aku..
isk laaa budak tecit nih..

Kak cti dah xde..
kak ida plak menghilang..
bercuti?lari?xtau..xpasti..
Tinggal kak Zai y senior..
Sya pun ada lg..
ngan kakak baru..
tp smlm kakak baru dah berenti..
aku xsempat berkenalan pun
mak nah kadang dtg, kdg xdatang..
huwaaa..

apa laa nasib taska tu..
mungkin kah akan di tutup??
ohh, tidak mungkin..
Masalah kakak xcukup adalah masalah zaman berzaman..
dan sehingga ke hari ini taska itu masih gagah berdiri di situ..
Setiap kali berlaku, mereka boleh je handle semuanya..
tp pasti sgt memenatkan..kan..?

Aku doakan semoga urusan mak Nah dan pengurusan taska alhumairaa’ akan di permudahkan..
Semoga bertemu kakak2 y ikhlas mahu berkerja mendidik anak2 genius di taska humairaa..
Amiiinn..

8 comments:

mama fahmi said...

ala comeynya imaan kecit ni kiutnya, geram le achik tak dan lg nak join contest imaan, hasrat di hati nak gak huhu

CHeeSYaNa said...

Sya pon dah nak berhenti.. sampai akhir bulan ni jerk.. Uwaaaa!! Taktau plak Ida menghilang diri.. Skrg ni ada 2 kakak jeke - Zai & Sya? Ker Ika ada lagik? Arrgghh! Rasa nak resign n jaga Zarif sendiri kat rumah jerk..

KasehKu said...

Huis. Urusan taska dan penjaggan anak senriasa bauat ibu berhenti bernafas sebentar. Dengan bermaca kes yang jadi skrg buat mata terpejam sebentar. Kemudian tarik nafas. Kemudian Tawakkal je la.

Imaan09 said...

mamafahmi : akak join laa..mana tau ada rezeki..ikut ati nak je bg semua y rajin2 jengah sini..tp kena laa adil dan saksama..kan..

Imaan09 said...

yana : ye ke??zarif x sekolah ctu dah?dah tu yana nk antar mana?

Imaan09 said...

Lynd.. very the correct!!!

Imaan09 said...

Yana : Ida tu..kak Sya kata Ida cuti..mak nah kata 'xtau..xcakap apa pun"

CHeeSYaNa said...

eh.. zarif tak berhenti.. kak sya yg berhenti akhir bulan ni...