CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, October 22, 2010

Dilema Cameron Highland..

pic Googled dulu..nnt balik dr sana aku tempek gmbar betul aku punya ada watermark lagiikk..haaa..mesti the next week korang g CH..hehehe (smbil ketawa dengan nada PHD..)

nak g bercuti ke Cameron highland (CH) cuti Deepavali ni..

Dilema :

1) Dapat membership previlage utk menikmati hotel besh..tp y suite laa..so dari harga mahal gilaa jd mahal sahaja..tetap mahal kan..perlu kah??

2) Klu xamik previlege tu, kt mana y besh ek..browse mcm banyak je accomodation service, tp xtau y mana menarik..g dlm 7 dewasa + 2 toddlers ?utk smua ni, klu dpt maksimum rm400/nite ok aa. Lagi murah laaaaaagi bagus..

3) G sabtu..bermalam di CH, Ahad petang / tghari balik Bangi..berbaloi ke?? Sempat ke buat banyak aktiviti ( g segala tempat n petik segala2nya )??

..ada sesiapa bleh melemparkan pendapat? barang seketul dua..

TQ in advance..

4 comments:

Mama Rayyan said...

CH yang tak best ialah traffic jam all the way dari bawah nak ke atas.very unpleasant experience tau,last g masa chinese new year haritu.Dari kg raja ke brinchang pun ambik masa lebih 1jam.Pesanan saya ialah isi minyak sepenuh2nya dari bawah.kt atas tu susah nak cari stesyen minyak.

Fizah said...

dari seketul pendapatku..oh, mahal sgt ke hotel besh tu? skali skala pe salah manjakan diri..aku penah gi sekali, tidur dlm bas je..huhu..sejuk tauu, time pagilaa..ptg biasa je

mana dapat ape tu, privilage tu? hang jadi member ke menang kontes ke apa..? hee

kakyong said...

CH dalam 1 hari dah habis ronda...
kalo bermalam 1 hari pun cukup.. mlm leh g pasar mlm di Brincang.. tp x sure hari apa pasar mlm tu.. dah lama kakyong g sana.. bermalm di Apt Equtorial.. rege tak tau, sbb company byr kan semua...

weekends mungkin sibuk la kat CH.. cuti sekolah lagi tak best.. sbb org ramai sgt...

Anna Da Lady said...

Lea..nak bagi advise sikit..kalau ko pergi waktu musim raya yang singkat2 ni, toksahla Lea...aku dulu pernah gi masa raya cina beberapa tahun dulu, sangatla jammed..tapi, sempat jugak buat aktiviti memetik...tapi, visit yang terakhir a few months ago memang best..sebab pergi bukan waktu musim cuti ape2...just waktu hujung minggu...ala, kalu dok C.H lama2 pun, boring je..but, pastikan masa tak tempuh traffic jam lama2...so, yg tu sangat berbaloi...