CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, October 29, 2010

GEGET

Seminggu ni, bila mandikan Imaan ptg2 mesti nampak bekas2 gigi kt tangan n belakang..
Memang sah kesan gigitan..
cuma xtau laa kerja siapa..
Aku malas nak campur urusan budak2..
lagipun menda2 tu kan biasa..
tp cm selalu je..
ari2 ada..

semalam merah besar bulat kt lengan..
xtanya lg kak Sya dah jawab 'uwais gigit tangan Ruhil'
waduuuuhh..
aku xkesah, tp dlm ati 'mesti dia nanges time kena gigit..sian ruhil'

Arini smpi2 taska,
aku n my sister memunggah laa barang2 y nak wat sambutan besday ke dlm taska
letak kt depan pintu dulu..
budak2 cerdik pun sebok laa 'tolong'
tetiba my sis nampak si Danial baru nak pegang tong susu si imaan..
dengan pantas si Uwais GEGET!
menanges laa kawan..
Ruhil pun apa lagi, nanges secara berjemaah!

Sedih plak aku tinggalkan dia dalam keadaan duk meraung gtu..
mm, cemana nak atasi masalah ni ek..
mmg laa kakak jaga..tp si notty Uwais ni, mmg xleh lepas pandang skeet pun
ada je laa y jd mangsa dia..

smlm Mr Asben belek tangan Imaan..smbil duk pujuk laa konon
"xpe, besok bapak datang taska, bapak g cabut gigi Uwais ye"
banyak laa nk cabut gg anak orang tu..

erm, cemana nak buekk ek..?
anak aku dah laa anak dara sengsorang je kt Cerdik tu..
lain sume kumbang..

9 comments:

whiteapple said...

sian ruhil imann...

ayu said...

lea,

minta tolong kakak pengasuh tu asingkan uwais tu...nak tak nak mmg kena asingkan..klu tak, susah la mcm ni..kesian kat imaan kena gigit..sbb ada kes juga anak kawan ayu yg kena gigit ni, last2 budak yg suka gigit anak dia tu, kena asingkan...jgn bergaul sama..nak pukul ke mcm tak sesuai kan..cuma tu la, kena minta diaorg awasi juga.. dlm masa yg sama, kena bgtau juga pada mak budak yg gigit tu ...

mama fahmi said...

ciannya imaan, tak sanggup tgk bdk2 kena gigit tp nk bt cam ne... sabo jela tp bdk yg kuat gigit ni maknya kena amek attention gak cian bdk lain jd mangsa, kdg2 bkn salah anaknya, maknya kena le alert... mkn ati le mak2 kat situ ye...

sabo2...

Imaan09 said...

anti nuris : tq..chaket dah tangan e-il neyh..

ayu : tq ur concern..memang kakak kt taska tu usaha kelek gak si uwais tu wlu g mana pun, sbb xnak bg dia harm bdk lain, tp ada kala terlepas..time tu laaa..huhuu..

mama fahmi : pernah tgk mak si uwais..baik je mak nye..tp budak2 kan..sian, tp kesian lg laa y jd mangsa tu

~ims~ said...

cabut giginya! hee

CHeeSYaNa said...

huhhuhu.. takot imaan fobia ngan uwais jer nanti.. if zarif dah nek kelas, x tau ler camner.. tp zarif ni garang.. jgn dia gigit uwais balik dah ler..

Anonymous said...

lea..aku rs nak x nak mmg kna slow talk mintak tlg pengasuh spy lbh alert ttg hal ni.maknya uwais xleh nak wat ape sgt.i bet dia msti tau uwais ska geget org..but out of control dia sbb kat taska.lenla kalu jd dpn mata dia kan..bg aku la ;)

syu..

Imaan09 said...

IMS : jgn laa..sian si comel uwais

Yana : tu laa..imaan pun ada gigi, tp bkn jenis mgigit..even utk defend herself pon x.. emm, dulu Kak Mar penah gtau, mmg mcm2 perangai budak..ada suka cakar..ada suka geget..

Syu : aku pnah tgk skali uwais tu attack baby lain.. mmg sgt pantas ok!! tak dan-dan dah nanges dah bdk tu..beralih skeeeeet je dia dah buat..

Anonymous said...

btoi..mcm2 perangai bdk2 nie..kalau uwais tu ske geget,uwais aku lak ske tarik rambut bdk2 len..tambah yg ada toncet2..geram kot..bdk2 kn..tp 2la..bersalah sgt aku rasa..mampu larang n kdg2 wat sembang ngan dia ckp "sakit tau ummar tarik rambut awal ngan syafina..goodboy xtarik rambut org"..mcm paham aku ckp n stop kejap but kdg2 mai geram dia, dia wat balik..huhu