CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, September 22, 2010

Kasut

Dari masa lahir lg, entah nape..
kaki Imaan jarang bertutup..
Klu g mana2, stokin n kasut jarang sgt pakai
Mungkin sbb Imaan dari kecik kuat peluh..
So, klu pakai menda2 tu lg laa hebat peluh dia

Sebelum2 ni mmg laa, dukung je..
Masa raya wajib laa ada kasut raya kan..
Tu pun xbeli kasut baru..
Pakai je y orang bagi adiah n y pernah beli lelama dulu time kemaruk..

Bila dah leh jalan, kena laa ada kasut/sandal kan..
Semlm masa amik imaan,
kakak kata "esuk bawak kasut ek"
Huhuu.ngan penuh semangat, mlm2 pas mgrib,
Kami kuar ramai2 g cari kasut..

Kedai xbanyak y still buka..
So, sebu saje mana y sempat..
Kebetulan, pas raya kut, kasut banyak y abes n xde saiz..
Kaki Imaan kcik laa..
susah nk jumpa saiz bila jumpa design y bekenan di hati

Last2 beli laa satu
Biasa2 je, stakat nk buat pakai g Taska..

Pagi td aku pakaikan kasut kt keta..
Masa antar Imaan parking depan taska..
Biar je Imaan jalan masuk taska..xdukung laa.
Rupanya kasut dia ada bunyi..hihi..
Aku pun xtau, sbb smlm time beli xtest pki jalan2 pun..
Setiap kali langkah, setiap kali tu laa dia tgk kaki dia..
Hehe..

Alamak, gambar kasut y di beli xde laa pulak..
Sbb kasut tu tertinggal kt keta smlm..
Nnt kendian aku upload ye..




Ni sblm g, tgh tgu Ibu bersiap, Imaan baca buku dulu laa ek..

Bapak y khusyukkkk..


Berkenan..tp xde saiz daa..

p/s - Pas ni musti aku shopping kasut/sandal online..sbb anak aku dh leh jalan!!any recommended website/blog y besh2 jual kasut/sandal budak??

8 comments:

echa said...

erhmmm.....kasut baby girls semua cantik2...lepas nie bleh la buat koleksi hehehehe....

Imaan09 said...

Mummy Echa..Ya Btul..!sebab tu laa dulu pernah kemaruk2..g beli mcm2..cuma tang kasut kena 'agak2' laa sket..sbb xleh bjalan lg..

Imaan09 said...

Mummy Echa..Ya Btul..!sebab tu laa dulu pernah kemaruk2..g beli mcm2..cuma tang kasut kena 'agak2' laa sket..sbb xleh bjalan lg..

umialya said...

Imaan dah ada kasut baru ye??

Ibu Iman said...

bestnya Imaan dah dapat 'kaki'... Iman Madihah belom lagi..naik tangga jer pass..

Imaan09 said...

Kak Tini.. ye..ada kasut baru, tp jalan sket tgk kasut, sbb ada bunyi..pulak dah

Ibu Iman : tgk laa badan Iman madihah.. nak angkat montot pun payah..tembam sgt..hehe

Anna Da Lady said...

Hahaha..Tau dah nak bg 'prezen' apa kat Imaan lepas ni.hukhuk

mama fahmi said...

besnya imaan dah pandai jln fahmi br jln2 jatuh tak bepa pandai lagi, seronok tgk imaan bulat je mata