CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, September 23, 2010

1st Time Nanges..

Ye..pada umur 10 bulan, 3minggu, 2 ari..
Akhirnya arini for the first time Imaan nanges masa aku antar g taska
Dulu aku ada sorang kawan,
Dia heran napa anak dia suddenly bila antar g taska je nanges..
Dia riso ada org buli/pukul anak dia kt taska..
Rupanya menda tu normal..
Pada umur tertentu..
Akan timbul laa situasi gtu..
Tu pun mujur laa stakat ni xde plak aksi kejar mengejar depan taska..hehe
Separation Anxiety lg kut ek??

So, aku pun tertunggu2..
Bila laa imaan akan smpai ke tahap tu..
Mesti laa itu satu perkembangan y baik kan..
Sblm ni asek kena 'rasuah' je..
Smpi depan taska je kita tunjuk kemeriahan kawan2 kt taska..
Supaya perhatian dia teralih kepada suasana 'kawan ramai..besh!'

So, skang nampaknya dia dah 'reti' laa..
dia dh paham..
ibu nk g..nak g kerja (y ni dia xpaham laa)
nak tinggal dia..
Siannyeee laa..tp nk wat camna

Td bersungguh2 nanges masa kakak amek..
Teresak2, berair mata2 (selalu klu nanges ngada or acting air mata xkuar..)


alahaaai anak ibu..men ngan kawan ek sayang..jgn angish..

5 comments:

ibu_BatRiSya @wardah said...

eh sama la ngan batrisya...
tetiba lepas raya (umur sehari dua nak masuk 11 bulan), die nangis bila pengasuh nak amik then tgk je ibu die sambil hentak2 kaki..huhu sian lak..=(

CHeeSYaNa said...

Zarif mmg biasanyer nanges if mommy die anta.. tp, if daddy anta, dgn rela hati jerk dier menyerah diri kat kakak2 tu.. hihih.. So, I try to avoid hantar die p taska.. mostly, mmg hubby je anta.. hihihi

Mama Rayyan said...

Biasala klu dia nangis,Iman pun slalu nangis klu mamanya hantar,siap meraung2 lagi tau.Tp klu babah yg hantar,ok je,tak nangis pun.Siap babai babah dia sambil senyum2...sbb tu selalunya babah yg akan hantar Iman g rmh Ibu.

Imaan09 said...

wardah : siap hentak2 kaki.. ikut ati nak patah balik je, bawak balik jaga kt umah kan..hehe, tp kena kerja plak..mmg umur ni gtu kut

Imaan09 said...

yana n mamarayyan : apsal gtu ek..mgkin btul teori tu..erm, tp saya slalu antar imaan kul 9 ke atas, hubby kuar kerja kul 7.15.. sian lak nak gerak imaan pg2..