CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Sunday, July 4, 2010

Perasaanku..

Agak sunyi..
Sebab biasanya adik2 ribena aku ada..
Ptg tadi dua2 dah masuk UKM..
Meskipun xsampai 10km dari umah ni, tapi sunyi gak derang xdak..
Smpikan aku bukak tingkap luas2, supaya suara2 sumbang kanak2 arab men bola kt taman permainan kt bawah ni makin clear walaupun pada hari2 y lain-->aku rasa derang nih bising btul..<--

Lebih sunyi..
..apabila TV rumah kami rosak..!
Tidaaaak di musim2 bola piala dunia!
Huhuuuk, xminat, tp match 2-3 menjak ni makin panas laa kan, sbb dah nak smpai ke kemuncaknya..
Sedey..sedey..
Tetiba je TV tu mati tanpa sebab, pastu on balik power cm masuk xmasuk..
Warranty ada lagi..tp kami xantar surat warranty y cam poskad tu..aci ka x ek?
Tu kira ada warranty ka x ek???
Huhuu..tetiba rasa cam tertunggu2 Sony Sales for staff..
Bravia dia MURAH2 wei..
ya laa, ribu jugak, tp less 5-6ratus banding kedai jual, kira ok laa kan..

Ni masa g Jusco Cheras Selatan..g kt kedai Sony..Mr Asben explain kt aku jenis2 TV y Sony buat..macam2 ada..skang siap pakai LED lagik..xkesah laa y tu..cumanya aku rasa kan, satu bijik Bravia perlu ada kt ruang tamu umah aku..untuk menhargai setiap titik peluh Mr Asben, kehkehkeh.. ye laa, keja bagai nak rak, klu ada satu kt umah, sejuuuuuk ati, ilaaaang penat..tp duit pun ilang banyak gak laa..

Rindu
Nak berbelog..huhuuu..
Aku jeling2 tgk coretan Julai belum ada..
Dan y last entry pada 30Jun..
Huwaaa, gatal gak tangan aku nk menulis mcm2 perkara, tp apakan daya
Berlumba dengan masa..
Tp belog korang mmg aku jenguk..
Kata Ayu, 'jenguk ala-ala'
hehehe..


Kalut..

sbb banyak menda xdan nak wat..
huwaa..rasa cam xcukup 24jam satu ari..
klu laa ada tambah lagik jadi 36 jam ke satu ari mesti besh!
weekend td banyak habis masa wat preparation adik2 aku masuk u ja..
macam2..
pastu sempat wat Imaan nye baju kurung raya..
wahhhhh..ni aku suka!..aku suka!!
walaupun baju raya aku xcari kain pun lagik!

Keletihan yang amat!!
adik2 ada kt umah..
maka wiken harus laa memasak..
branch..ngan dinner..
pastu si tecit sekarang very the BUAS!!!
xlarat aku..
cam nak patah pinggang..
semua dia nak panjat, semua dia nak kejar, semua dia nk sumbat lam mulut..
nek walker, semua menda dia tarik..
merangkak lak, lajuuuu gila,jap je dah kt mana2 ntah..
cam xleh duduk, rasa cam dalam kepala dia duk plan je
"apa lak aku nk kacau pasni!"
Letih laa nak oooiii!Tgk nih, masa kt McD..kemain lagik..


Ni plak masa tgu adik aku daftar..dia pun sibuk men borang apa ntah..isk2..siap ada kejadian korek2 mulut lg, sbb sedar2 dah ilang serpihan kertas..!

Sedikit legaa
sbb last week dah jumpa SVs..
beshnyaaaaaaa..rasa nak menari tango..
lebih2 lg bila dalam kepla aku ni pikir y aku akan kena marah teruk2 tp sebenarnya x pun!
huhuuuu..rs ringan sangaaat, walaupn xbanyak mana aku buat..
tp agak xaci jugak kan, sbb SV aku xpenah tegur/marah aku..
aku bukan rajin or progresif sangat..
tp aku rs sbb aku staff kt ctu..
maka SVs aku sbnarnya 'rakan sekerja' aku..
huhuhuu..mmg derang x bias.. tp aku rasa mereka terlalu baik la plak..
masa jumpa my 2nd SV khamis lepas, aku gtau dia..
"saya xreti sangat laa..saya bukan pandai pun"
dia kata kt aku..
"xpe...saya ada"
huwaaaaaaaaaa...rasa di awang2an..indahnyaaa dunia!
TERIMA KASIH TUHANKU..
mengurniakan aku orang2 baik di sekelilingku..
termasuklah kalians..pembaca setia blog/coretanku..
sayang korang!

8 comments:

umialya said...

jelesnya.. rambut imaan udah bertoncang 2.. kiut!

Imaan09 said...

ehehee..rambut dia dah panjang sangat.. klu x ikat, serabut tgk..

mama fahmi said...

besnya pandai bt baju seniri, untung imaan!!!! kita ni terpakso le beli je, nasib baik anak sorang, tak tau le lps camne

CHeeSYaNa said...

Even my hubby jugak engineer kat Sony (bak kata my nenek - keje buat TV), tp, tv kitorang pon bukan Sony.. hahaha.. tu ler, sapa suh Sony letak harga mahal sangat. hehehehe.. kitorang beli kat HLK Bangi.. murah ler compared to other kedai.. :)

Anna Da Lady said...

hehe..ni yang membuatkan aku nak buat bawah SVs macam ko ni..sayangnya aku kat SVs ko tu, terutama Head kita tu..huhu....

Imaan09 said...

mama fahmi..
reti buat pun, masa xde gak..kena berkejar2 nak mjait sepasang pun..

Imaan09 said...

Yana..tu laa pasal, nak wat cemana, mahal btul..tp next sale bleh laa nak tambah keleksi kut, dah naik pangkat tu..hehe

Imaan09 said...

kamala..jom..tp cmana..aritu aku jumpa dia, dia gtau aku.."PhD awak kena buat kt oberse lah ye.." huwaaaa..aku rs ko pun sama gak kut!