CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, July 22, 2010

Mood ke laut

Dah cuba mengalihkannya ke arah lain..
Dia nk ke laut jugak!!

Dr semlm lagik mood ni cm ni sebenarnya...
Siap aku g lepak kt hostel adik aku lagik..Cek Su si Imaan
Boleh plak kan..hehe
Tutor g lepak bilik student..kihkih..

Aku malas lunch sorg2..
lagi pun smlm kuar jap..urusan eksiden aritu xabih lagik (????)
So, balik tu singgah laa bilik Cek Su..
Bungkus makan kt bilik dia je..

Arini mood masih sama..
Huwaaaaaa.. anak y sakit..ibu y traumaa..
Ya, itu mmg berlaku..
Sbb kita y dewasa y bleh pikir n btul2 tau apa y jadi..

Ingat nak lupakan saja apa y dah jadi..
Simpan, n jadikan pengajaran..
Tapi ada kesan..
Kesan tu y buat aku xleh lupa..

1) Imaan xmau makan apaaaa pun!
Nasib bek menyusu OK..

2) Imaan suka NGANGA mulut!!!
almost all the time..
time nyusu, ngan tdo je dia tutup mulut..
Maybe idung dia sakit kena suction kut..
So she tends to breathe through her mouth..MAYBE

3) Imaan dah kurus..
Ubat tu wat imaan asek cirit..

4)Batuk dia still sama..

5) Ubat masih makan lagi..
Which is kena 'berperang' dulu setiap kali nk suap ubat..

6)Imaan xsecergas dulu..
main kejap, dia menonggeng, tertiarap cam nk tdo..

7)Dia suka duk saja2, pandaaang je dinding..
Cam pikir sesuatu..

Isk, anak aku kenapa!!??
Apa y dia rasa??
Rasa sakit ke??
Xselesa ke??
Fobia ke
Sian dia xleh nk bagitau aku..

Poning kapla den..
Persoalannya.. SAMPAI BILA??
Aku try pujuk ati.."2-3 ari lagi ok kut"
Aku hanya mampu berdoa..
Aku rindu Imaan y dulu..

Makasih pada y kongsi perasaan, terutama y pernah merasa
anak/anak sedara Bronchitis/Pneumonia/Asma..
Pada yang xpernah merasa..
JANGAN AMBIL MUDAH ngan ubat2an y doktor bagi bila sakit ringan2..
Skali skala, g laa wat medical check up 'saja2'
Sbb bila dah teruk n lambat, makin teruk laa jugak rawatannya..
Imaan tu kategori awal detect laa jugak..
ALHAMDULILLAH..aku bersyukur..
Suction kahak hanya 2x..
Kali pertama aku nangis..
Kali kedua aku xsanggup dah nk antar dia g bilik Physio..
Rasa2 macam klu ada kali ketiga, aku xsanggup dah nk benarkan anak aku di sedut kahak..

Sian budak.. cam nk kena sembelih pun ada aku tgk..
Nurse siap cakap kt aku
"Bilik tu mmg utk ayah2 je..kaum ibu xsanggup nk masuk"
Huhhhh..

5 comments:

Mama Rayyan said...

Siannye,sabar ye.saya pun akan susah hati klu anak jadi mcm tu.mayb dia tak aktif kesan drpd ubat yg dia kena makan tiap2 hari.Moga Iman cpt2 sihat ye...

CHeeSYaNa said...

Bawak le Imaan jalan2, bagi die seronok and lupe fobia duk spital tu sumer... Takut kan biler anak sakit ni.. Sbb tu, bile Zarif sakit, mmg bawak g jumpe paed trus... Sbb doctor biasa kadang2 main bagi jerk ubat..

Imaan09 said...

mama rayyan : Tq..tq banyak2..

Yana : bagusss gak cdgn tu..kan.mana tau dia bleh melupakan saat2 y dia xsuka..erm, sapa paeds Zarif?

umialya said...

Insya Allah, Imaan akan pulih spt sediakala.. penat lg tu..

Imaan09 said...

umialya : mm, btul..btul..smlm dah stat nmpak ok balik dah..by the way, tq.