CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, January 7, 2011

Nikmat Kesihatan…

Hari-hari bila rindu..
Klu xpun, bila nk join contest..
Mesti aku akan browse gambar Imaan..
Go through satu2..

Antara y paling aku TAK gemar nk ‘go through’..
Ialah bila smpi gambar2 y diambil masa dia warded..
(sbb gambar bcampur2..ada folder pun caca-merba)
Tengah sengih2 tgk gmbar2 dia y mencuit hati..
Mesti smpi kt gmbar2 warded aku lajukan browse..
Sbb rasa sgt sedih..
Kenangan pahit 2010 laa kiranya..



Berkampung di Hospital..
2 Beded room..xbesar pun ruang y kami ada..
Si Imaan plak masa tu baru lincah merangkak..
Sgt terhad ruang y dia bleh explore..
Sedih aku tgk..
Dia boring..
Dia banyak tdo (mungkin kesan ubat)
4-6 jam skali dtg nurse nak amik bacaan laa
Nak bagi 5-6 jenis ubat laa
Nak neb laa..
Blum lg ruam lampin sbb asek tercirit (kesan ubat)
Nak cepat baik, akur saja laa
Dalam ati, TUHAN saja y tahu!
MasyaALLAH..
Tanya laa hati ibu mana2..
Mmg klu bleh tukar tempat dengan bayi 5-6 bulan tu
Biar bagi kita y sakit/menanggung sakit, kita akan tukar!
Bila doctor kata ‘mungkin terpaksa suction’,
Ati aku macam runtuh!
Tawakkal..
Doa aku
1) Moga2 xjadi n xperlu laa suction tu..
2) Klu terpaksa jugak, kuatkan hati aku utk melihat anak aku..dan kuatkan anak aku utk melaluinya, moga2 TUHAN kurangkan rasa sakit..
Alhamdulillah, TUHAN MAHA KAYA, MAHA MENDENGAR, DAN MAHA PENGASIH..
Reaksi Imaan sejurus selepas suction menggembirakan aku..
Macam xde pape berlaku..
Masa suction je laa, meronta2..
Tahan hati je tgk
Siap nurse cakap kt aku
“bilik tu utk bapa-bapa je, mak-mak xsanggup masuk ctu”
Itu kenangan lama..

Alhamdulillah, sehingga kini Imaan sgt jarang demam n selesma..
Tumbuh gg pun xdemam..
Terima Kasih pada TUHAN..

Kesihatan itu mahkota pada orang yg sihat yg hanya dilihat oleh orang yg sakit..
Aku nak amik pengajaran dr pepatah tu..
Semasa sihat..bersyukur!
Berhati-hati..
Berjaga-jaga..
Jangan dah sakit baru kita nak sedar kan..
Semoga ALLAH sentiasa kekalkan anakku dalam kesihatan dan kesejahteraan..
AMIINN..

4 comments:

ayu said...

setuju dengan lea...ayu pun tengah risau juga ni bab2 kesihatan diri..doakan ayu ye..

Imaan09 said...

ye ayu..lea doakan!!

Hidayah said...

amin...mmg sedih time kena cucuk buat iv,rasa tak sggp dgr..tanak da pengalaman duk hospital lagi thn ni

umialya said...

Insya Allah, moga kita semua dikurniakan kesihatan yg baik